„Cantate Domino“ sezono pabaiga – auksinė

Švč.Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnyčios choras "Cantate Domino", vadovaujamas Rolando Daugėlos, repeticijų, konkursų ir festivalių sezoną užantspaudavo dar viena pergale.

VI tarptautinis chorų festivalis "Auksinė Šalčios juosta" chorui išties tapo auksinis.

Kad kolektyvas puikiai suskambėjo scenoje, patvirtino ir konkurso komisija, paskelbdama laureatus. Choro vadovas atsiimti apdovanojimo buvo kviečiamas du kartus: "Cantate Domino" laimėjo pirmą vietą mišrių chorų kategorijoje, maža to, pelnė specialųjį prizą už geriausią sakralinio kūrinio atlikimą.

Konkursui teisėjavo tarptautinė komisija: pirmininkė – prof. habil.dr. Violeta Milkovska (Lenkija), habil.dr. Ivona Visnevska-Salamon (Lenkija), Marina Kirejeva (Rusija), Rasa Gelgotienė (Lietuva).

Tarptautinis chorinės muzikos festivalis "Auksinė Šalčios juosta" – vienas didžiausių chorų konkursų.

Šiais metais choras "Cantate Domino" švenčia savo 25-erių metų jubiliejų ir planuoja surengti koncertų turą po visas Lietuvos Švč.Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčias.

"Cantate Domino" choristai nepraleido progos įgyvendinti dangiškosios savo misijos ir konkurso metu aplankyti bažnyčios, pakrikštytos tuo pačiu šventojo vardu kaip ir Kauno Vytautinė.

Choristai nuvyko į vos už 12 km nuo Eišiškių esančios Pabarės Švč.Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčią. Tiesa, patekti į jos vidų choristams nepavyko, bet šventoriuje sugiedotos giesmės sukvietė prie langų šalia bažnyčios esančių namų gyventojus.


Šiame straipsnyje: Cantate Dominochorasmuzika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Virginija

Virginija portretas
Džiaugiamės, kad toks nuostabus žmogus, dirigentas dirba mūsų J. Naujalio muzikos gimnazijoje!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių