„Cantate Domino“ sėkmė Varšuvoje

  • Teksto dydis:

Į repeticijomis, koncertais ir projektais gausiai nužymėtą choro "Cantate Domino" darbotvarkę buvo nuspręsta įtraukti pasirodymą X tarptautiniame chorų konkurse "Varsovia Cantat 2014". Ir ne be reikalo: kauniečiai parsivežė trečios vietos diplomą.

Konkurso scenoje choras atliko keturis kūrinius: Gedimino Kalino "Ave Maria", lietuvių liaudies dainą "Ei, Jovar", Romualdo Twardowskio "Virginum Custum" ir Vytauto Miškinio "Cantate Domino", kurį kompozitorius dedikavo būtent šiam chorui.

Konkursantų pasirodymus vertino tarptautinė komisija, kurią sudarė nariai iš Vengrijos, Austrijos, Ispanijos ir Lenkijos. Komisijai vadovavo profesorius Romualdas Tvardovskis, beje, turintis lietuviškas šaknis.

"Varsovia Cantat" scenoje pasirodė 27 chorai iš Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Čekijos, Vengrijos, Kroatijos, Danijos, Slovakijos, Slovėnijos ir Indonezijos. Mišrių chorų kategorijoje "Cantate Domino" varžėsi su dvylika chorų.

"Kiekvienas konkursas – galimybė tiek save pasitikrinti, tiek paūgėti. Trečia vieta šiame konkurse – didžiulis laimėjimas, mat nusileidome tik nugalėtojo titulą gavusiam Katovicų K.Szymanowskio vardo muzikos akademijos kameriniam chorui ir Velenės akademiniam chorui iš Slovėnijos. Konkurentai, kaip matyti, rimti. Daugybė chorų, kurie paprastai skina nugalėtojų laurus, išvažiavo tuščiomis", – pasakojo choro vadovas Rolandas Daugėla.

Apdovanojimų ceremonijoje festivalio ir visos Lenkijos muzikos patriarchas kompozitorius R.Twardowskis parodė išskirtinį dėmesį chorui. Teikdamas diplomą choro vadovui R.Daugėlai maestro kreipėsi lietuvių kalba. Kompozitorius negailėjo gerų žodžių tiek choristams, tiek choro vadovui, padėkojo už puikią jo paties kūrinio "Virginum Custum" interpretaciją.

Konkursas vyko kamerinėse Varšuvos erdvėse. Konkursinę programą choras atliko po įspūdingais Porčinskių galerijos koncertų salės skliautais, apdovanojimų ceremonijai ir baigiamajam koncertui konkurso organizatoriai chorus sukvietė į F.Chopino muzikos universiteto koncertų salę. Po konkurso choras "Cantate Domino" koncertavo Šv. Onos bažnyčioje, įsikūrusioje pačiame Varšuvos centre. Choro atliekamos dainos skambėjo ne tik Varšuvos scenose. Sėkmės įkvėpti choristai daina sveikino miesto kavinukių, viešbučio ir degalinių darbuotojus.


Šiame straipsnyje: Cantate Dominokonkursaschoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių