Bardų festivalis „Akacijų alėja“: lietus klausytojų neišgąsdino

Šeštadienį Kulautuvos pušų amfiteatrą ir vėl užliejo dainuojamoji poezija. Bardų festivalis „Akacijų alėja“ subūrė šimtus žmonių pasiklausyti ir atsipalaiduoti su gerai žinomais atlikėjais ir jų nuoširdžia kūryba.

Festivalį atidarė „Mažosios akacijos“ dalyviai. Skambi muzika, jauki atmosfera ir gausūs plojimai nestojo po kiekvieno pasirodymo.

Pasiklausyti dainuojamosios poezijos žmonės vyko autobusais, automobiliais, o buvo tokių, kurie nusprendė atminti ir dviračiais. Susirinkusios minios žmonių pasitiesė margus pledus ir pritūpė ant pievos šalia scenos. Kiti susėdo ant atsineštų sulankstomų kėdžių, o buvo ir tokių, kurie įsitaisė pakabintuose hamakuose tarp medžių.

Amžiaus ribos šiame festivalyje nebuvo: linksminosi ir vos ant mažų kojyčių išsilaikantys vaikai, su plačiomis šypsenomis gerai laiką leido jaunimas, ir garbaus amžiaus svečiai. Bardų muzikos entuziastai galėjo pasiklausyti įvairių programos dalyvių, kurie dalinosi vien geromis emocijomis.

Pirmieji pasirodymų akordai nuskambėjo kartu su dainų autoriumi ir atlikėju Mindaugu Briedžiu. Iš visos Lietuvos susirinkusius žmones šildė Bjelle su savo visai nauja kūryba, kalbėdama su auditorija atlikėja džiaugėsi festivalio jaukumu ir kvietė džiaugtis kiekviena akimirka. Po jos į sceną lipo charizmatiškas grupės „Atika“ įkūrėjas Darius Žvirblis.

Turbūt visgi tiesa, kad daugiausia dalinasi tie, kurie turi mažiausia. Branginkime vieni kitus.

Gerai žinomas ilgametis bardų atstovas Giedrius Arbačiauskas pradėjo pasirodymą su kūriniu „Vienaragis“, taip įtraukdamas klausytojus į magišką pasaulį, kurį sukūrė skambantys akordai. Aktorius Mindaugas Ancevičius kurstė žmones pasilinksminti, šokti ir gerai praleisti laiką.

Vakarui įsibėgėjus ant scenos pasirodė grupė „Kamanių šilelis“. Vokalistė pasakojo apie savo kelionę į Norvegiją, kur keliavo stabdant mašinas. Sustojęs Sirijos pabėgėlis, pavaišino keliauninkę pietumis. „Turbūt visgi tiesa, kad daugiausia dalinasi tie, kurie turi mažiausia. Branginkime vieni kitus“ , – atlikėja kvietė susirinkusius žmones.

Gediminas Storpirštis kartu su grupe pristatė savo naują albumą „Metų laikai“. Kaip pats apibūdino, šis albumas yra sudėtas iš dainų „paklydėlių“. Kai kurioms dainoms teko palaukti ir 30 metų, kad ten patektų.

Pasirodymai stebino vis labiau, ir toliau pasirodė grupė „Kiti kambariai“. Tai buvusios „Fojė“ grupės atlikėjų grupė, nusprendusi, jog reikia grįžti į sceną ir kurti toliau. Pasirodymas buvo toks emocingas ir pilnas energijos, jog vienu momentu būgnininkas atsistojo ir pripažino, kad pametė ritmą. Žmonės plojo, ir palaikė grupę, kol šie vėl užgrojo. 

Didžiąją dalį festivalio žmonės džiaugėsi šiltu, saulėtu oru, tačiau antroje vakaro pusėje prakiuro dangus. Ėmė lyti, bet tai bardų entuziastų neišgąsdino. Klausytojai buvo pasiruošę: traukė lietpalčius, skėčius, vieniems paprasto skėčio neužteko, todėl kompanijos slėpėsi po dideliais paplūdimiui skirtais skėčiais.

Vakaro pažiba tapo ilgus metus gerai žinomas bardas – Andrius Kaniava. Publika šoko ir dainavo kartu su juo.

Festivalio svečiai džiaugėsi ir toliau tęsiama tradicija Kulautuvoje. „Nemokamas renginys, nemokamas automobilių stovėjimas – tai džiugina. Sukurta puiki atmosfera pasibuvimui gamtoje su šeima“, – šypsenos neslėpė su dviem vaikais atvykusi Agnė.

Festivalio teritorijoje buvo galima rasti įvairių užsiėmimų, nuo vaikams skirtų pripučiamų batutų iki išmanaus veidrodžio – fotoaparato. Žmonės vaikščiojo tarp maisto autobusiukų ir prekybininkų palapinių, kur galėjo įsigyti papuošalų, aksesuarų, o taip pat ir bardų muzikinių albumų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.....

..... portretas
Kur musu Akaciju alejos pradininkas Virgis Stakenas?

Na

Na portretas
Trūko Virgio Stakėno.

Lukaa

Lukaa portretas
Puikius kaip visada, ir lietus prasidėjo tik pačiam gale.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių