Babtų kapela „Šventupis“ švenčia jubiliejų

  • Teksto dydis:

Jubiliejų švenčianti kapela "Šventupis" 20 metų vienija Babtų krašto muzikos mylėtojus. Kapela aukštai įvertinta ne viename konkurse.

Babtų kultūros centro direktorė Eglė Patinskaitė juokauja, kad šiame krašte mėgėjų meno kolektyvų veikloje dalyvauja turbūt kas antras žmogus. Save atranda ir ūkininkai, ir sodininkai ir įvairių įmonių darbuotojai.

Kolektyvą subūręs Jonas Girnius pasakojo, kad kapelos nariams nuobodžiauti neleidžia, nuolat gerina muzikos kūrinių atlikimo kokybę, skatina bendrauti su kitais šalies kolektyvais. "Kolektyve sunku išvengti narių kaitos, tad dainuojančiųjų nuo pirmojo koncerto neliko", – pastebėjo vadovas. Jis išskyrė senbuvius Vytautą Abrimaitį, Algimantą Danauską, Rasą Sasnauskienę, kurie savo gera nuotaika ir energija kolektyvą džiugina ne vienus metus. J.Girnius pasidžiaugė, kad viena didžiausių krašto ūkininkių ir Kauno rajono ūkininkų sąjungos pirmininkė Genutė Staliūnienė į repeticijas ateina su anūke. "Mėgėjų meno kolektyvo veikla – ne tik muzikinių gebėjimų lavinimas, bet ir puiki bendravimo priemonė", – tikino "Šventupio" vadovas.

"Šventupis" per savo veiklos 20-metį dalyvavo rajoniniuose ir respublikiniuose renginiuose, tarptautiniuose festivaliuose.

Kapela išgarsėjo 2012 m. nacionalinio transliuotojo laidoje "Duokim garo!" pasiekusi pusfinalį. Po poros metų šis kolektyvas laimėjo ir laidos finale. "Jautėmės ne prasčiau nei čempionatą laimėjusi futbolo komanda", – tuomet pasakojo J.Girnius.

Praėjusiais metais "Šventupis" išleido savo pirmąją kompaktinę plokštelę.

Savaitgalį vykusiame kapelų festivalyje "Nevėžiu teka daina" "Šventupį" sveikino gerai žinomos kapelos iš Kauno rajono, Kėdainių, Labūnavos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paneveziukas

Paneveziukas portretas
Babtai, jus saunuoliai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių