„Ąžuolyno bėgimas“ – ne vien varžybos

  • Teksto dydis:

Jau trečią kartą Kaune rengiamas "Ąžuolyno bėgimas" balandžio 24-ąją startuos ir finišuos aikštėje prie S.Dariaus ir S.Girėno paminklo. Čia bus išdalyti prizai, vyks sporto ir sveikatingumo mugė bei paskaitos.

Tarp svečių – premjeras

"Likus savaitei iki "Ąžuolyno bėgimo", jau užsiregistravo beveik 1,5 tūkst. dalyvių. Tradiciškai tarp jų yra ir gausus būrys žinomų Lietuvos pramogų pasaulio bei sporto žvaigždžių. Atvykti pas mus planuoja ir renginio globėjai – premjeras Algirdas Butkevičius bei Rio de Žaneiro olimpiadai besiruošiantis stajeris Remigijus Kančys", – pasakojo renginį organizuojančio S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro vadovas Giedrius Bielskus.

Organizatoriai nežymiai pakoregavo programą. Vietoje 400 m rato stadione moksleiviai ir šeimos bėgs 100 m. Šiems bėgimams bus įrengta speciali minkšta danga.

Tradicinės 15 km "Hummel", 10 km "Impuls" ir 5 km "Activus" trasos nusidrieks Ąžuolyno parko takais ir istoriniu "Radijo rajonu" Žaliakalnyje.

Mokamų rungčių (starto mokestis taikomas 15 km "Hummel", 10 km "Impuls" ir 5 km "Activus") dalyvių laukia renginio medaliai ir dalyvio paketas, o nugalėtojų – 5 tūkst. eurų prizinis "Hummel" fondas.

Patarimai – nemokami

"Sporto ir sveikatingumo mugėje dalyvaus maždaug 30 šios srities įstaigų, klubų ir būrelių. Produkciją pristatys sporto prekėmis prekiaujančios įmonės, bus galima išsitirti savo stovėseną, eiseną ir sveikatos būklę, apšilti "Impuls" ir "Strakaliuko" trenerių rengiamose mankštose", – sakė asociacijos "Savas miestas" atstovė Giedrė Bernotaitė.

Nemokamose paskaitose ir seminaruose dr. Aurimas Mačiukas papasakos apie kūno paruošimą aktyviam sportui, "My Hero" treneris Ignas Bakėjus atskleis, iš kur pasisemti motyvacijos tęsti treniruotes, pediatras, judesio analizės specialistas Vilmantas Aušra padės išsiaiškinti sportininkus ir mėgėjus kamuojančių skausmų priežastis, o tinkamos mitybos paslaptimis pasidalys Artūras Sujeta.

Kviečia ir į talką

Balandžio 18-ąją, 18.30 val., viešųjų treniruočių S.Dariaus ir S.Girėno stadione "Judėk sveikai" dalyvių laukia netradicinės pratybos su šou elementais.

"Kviečiame tėvus atvykti su vaikais. Mažiesiems treniruotę surengs "Strakaliuko" treneriai, suaugusiesiems – "My Hero" specialistai", – kalbėjo G.Bielskus.

"Judėk sveikai" treniruotės vyksta S.Dariaus ir S.Girėno stadione kiekvieną pirmadienį ir trečiadienį nuo 18.30 val., o penktadieniais – nuo 18 val.

Treniruočių bei "Ąžuolyno bėgimo" dalyviai kviečiami prisijungti ir prie akcijos "Darom 2016".

"Balandžio 23-iąją, 10 val., rinksimės Ąžuolyno parko prieigose. Šeštadienį susitvarkykime, o sekmadienį bėgdami galėsime didžiuotis dar vienu nuveiktu šauniu darbu", – kvietė kauniečius G.Bielskus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha cha

cha cha portretas
prietaisas bėgikas, keturiom šliaužimas prie lovio.;DD
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių