Atviros kultūros festivalis „Kaunas opener“ skelbia renginių programą

  • Teksto dydis:

Pirmą kartą rengiamas atviros kultūros festivalis „Kaunas opener“ paskelbė savo renginių programą. Ji, lankytojų patogumui, išskirta į dvi pagrindines sritis: kultūrą ir architektūrą.

Kultūros srities dalyviai - didžioji dalis Kauno ir Kauno rajono muziejų bei meno galerijų, pasirengusių festivalio metu duris atverti nemokamai ir ruošiančių edukacines bei specialias programas lankytojams. Vytauto Didžiojo karo muziejus lankytojus kvies į ekskursijas „Muziejaus istorija“ bei „Senovės paslaptys ir archeologijos ekspozicijos pristatymas“, Švietimo istorijos muziejus yra parengęs net tris specialias edukacijas: „Pasakyta – parašyta“, „Kūrybinės pasaulio pažinimo dirbtuvės“ ir „Suk suk galvelę!“, o istorinės ir karinės technikos muziejus „Retromobile“ rengia ne tik ekskursijas bet ir „Retro mugę“ bei istorinio automobilio „Vairas“ pristatymą ir susitikimą su jo kūrėju. Nuo jų neatsilieka ir Istorinė Prezidentūra, kauniečius bei miesto svečius kviesianti kartu su gidu apžiūrėti rūmus, susipažinti su Lietuvos Respublikos relikvijomis, kitokia istorine medžiaga ar meno kūriniais, atspindinčiais valstybingumo raidą.

Taip pat prie kultūrinės programos jungiasi ir unikalusis Baltijos cirko klounų muziejus, su dar nematyta 2000 klounų kolekcija, sporto, medicinos ir farmacijos, brangakmenių, zoologijos bei Kauno rajono muziejai. Taip pat – Valdo Adamkaus prezidentinė biblioteka, ne tik supažindinsianti su ekspozicijos atsiradimo istorija, bet ir pakviesianti aplankyti šiuo metu vykstančią Olego Trochano fotografijos parodą.

Meno gerbėjams nuobodžiauti taip pat neteks. Programoje galima išvysti „Meno parko“, „Post“, „Ars et mundus“, „Balta“ bei Kauno fotografijos ir Kiemo galerijas. Jos kvies ne tik apžiūrėti vykstančių parodų, bet ir dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse. Galerija „Balta“ kartu su parodos autore Vilma Mare kvies mokytis dygsniuoti baltų raštus, o galerijoje „Ars et mundus“ šeštadienį nuo 12:00 val. kiekvienas norintis galės dalyvauti meninės knygrišystės kūrybinėse dirbtuvėse.

Programoje bus ką veikti ir norintiems Kauną pažinti ar iš naujo atrasti kartu su gidu. Jų lauks net trys ekskursijos: „Kauno modernistinės architektūros atspindžiai“, „Laisvės alėja: langas į tarpukario Kauną“ ir ekskursija po Šančius „Nuo caro iki meno“.

Šokio mėgėjų akis džiugins šokio teatras „Aura“, surengsiantis pasirodymą, nusidrieksiantį per visą miesto centrą. 12:00-14:00 val. jų kolektyvą galėsite išvysti nuo Soboro iki pat Rotušės aikštės. Taip pat miestiečių akis džiugins bei pajusti šokį kvies ir studija „InBeat“, sekmadienio vakarą surengsianti „Lindy Hop social“ bei „Goštauta“, kviesianti į tradicinių lietuviškų bei kaimyninių šalių šokių vakarą.

Taip pat specialų pasirodymą atviros kultūros festivalio dalyviams šeštadienio vakarą rengia ir Kauno valstybinis muzikinis teatras, 20:00 val. pakviesiantis į solistų pasirodymą teatro prieigose.

Na, o architektūros sritis drauge su gidais-savanoriais kvies pažinti (o galbūt iš naujo atrasti) architektūriškai įdomiausius statinius Kaune. Per dešimtį Kauno simboliais tapusių pastatų, tokių kaip „Pieno centro“ bendrovės ar Ministrų kabineto rūmai, programoje nurodytu laiku atvers savo duris ekskursijų grupėms.

Norintys atsipalaiduoti po ekskursijų ar intensyvios muziejų lankymo dienos tai galės padaryti „Laisvų pokalbių vakaruose“ kartu su Gyčiu Padegimu, kariliono muzikos koncerte „Skambančios mintys“ arba oficialiose „Kaunas opener“ uždarymo dūzgėse kartu su „Flash voyage“ sekmadienį nuo 20:00 val. „Punto Jazz“ palėpėje.

Visa informacija apie renginio programą patalpinta kaunasopener.lt internetiniame puslapyje. Renginio lankytojų patogumui, programa kauniečius pasieks ir maršrutų bei žemėlapių, kuriuose bus galima rasti visą aktualią informaciją, padėsiančią produktyviai praleisti laiką atviros kultūros festivalio metu, formatu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pamaniau

pamaniau portretas
Kad tik man užkliuvo šio šaunaus meninio festivalio pavadinimas. Iškart pagalvojau: o kodėl ne ,,Atviras Kaunas" ar panašiai ? Keista, čia kai kas mus vis gąsdino, kad puola rusai, šiaip ir anaip, kad bus baisu... O man daug nejaukiau, kai mūsų nepuola, bet mes patys baigiame užmiršti savo gimtąją kalbą arba vaizduojame labai mandrus ,,vakariečius".

Petrutis

Petrutis portretas
Ir aš gyvenantis JAV nesuprantu tokio pavadunimo. Pas mus vadintų "open house".

Violeta

Violeta portretas
Būtų įdomu sužinoti pavadinimo prasmę ir kodėl toks pasirinktas. Ačiū.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių