Atsisveikinimas su vasara – lydint „Rebelheart“ sapnams ir svajonėms

  • Teksto dydis:

Neseniai naujuoju singlu „Tik sapnai“ gerbėjus nudžiuginusi viena ryškiausių Lietuvos roko grupių „Rebelheart“ rugpjūčio 27-ąją Kaune, muzikinio klubo „Combo“ terasoje rengia išskirtinį atsisveikinimo su vasara koncertą.

Jame – tiek dainos iš karščiausio ir naujausio albumo „Mysterija“, tiek tos, kurios visuose kolektyvo pasirodymuose skamba jau du dešimtmečius.

„Šiame koncerte atskleisime vieną iš grupės veidų. Vieną iš tikriausių“, – patikino „Rebelheart“ vokalistas Darius Mickus.

Jam pritardamas bosine gitara grojantis Regimantas Turūta pasakojo, jog grupė pasirodymui itin atsakingai ruošiasi. Per dažnai gerbėjų koncertais nelepinantis kolektyvas įsitikinęs – šis susitikimas Kaune įsimins ilgam.

Jame skambės ir naujausias „Rebelheart“ kūrinys – daina „Tik sapnai“. Ji, anot pašnekovų, savo atlikimo stiliumi gerokai skiriasi nuo kitų grupės darbų. „Tekstas kai kur susakomas greitakalbe. Tai netipiška, bet tikrų tikriausia lietuviška baladė“, – sakė R. Turūta.

„Tik sapnai“, D. Mickaus teigimu, yra tarsi kelių muzikos stilių junginys. Ši daina, kaip ir bet kuri kita priklausanti grupei, yra bendro darbo rezultatas. „Ji apie ilgesį. Apie viltį kada nors susitikti. Ar dainoje yra tikrų patirčių? Jų yra visose dainose! Tačiau tam, kad kūrinys gimtų, reikia bent kelių palankiai susiklostančių aplinkybių“, – kalbėjo D. Mickus.

 

 

Paklaustas, ar dainuodamas apie sapnus, jais tiki, „Rebelheart“ vokalistas nesudvejojo – pildosi norai ir svajonės, o sapnai primena įsimintiniausius įvykius, kartais įspėja apie tai, ko reikėtų laukti netolimoje ateityje.

Koncerto Kaune gerbėjai be abejonės išgirs ir ryškiausią lietuvišką grupės kūrinį „Kelias pas tave“. „Jį kartu si Regimantu parašėme prieš 20 metų. Vienu metu koncertuose dainos nebeatlikdavome. Buvo nusibodusi mums. Bet... kai gerbėjai pradėjo priekaištauti ir užsiminti, kad jei daina neskambės, gali nuleisti ir automobilių padangas, vėl ją įtraukėme į programą“, – su šypsena pasakojo D. Mickus.

Jis neabejojo – Lietuvoje populiariausios „Rebelheart“ dainos yra tos, kurios parašytos lietuvių kalba. Tokių angliškai dainuojančios grupės repertuare jau yra tikrai daug. Atlikėjai įsitikinę – jei žmogus tekstą supras, daina jam gali patikti net jei jis nemėgsta roko.

Nuo 1992-ųjų daugybę Europos valstybių apkeliavęs kolektyvas pasakojo, kad gerbėjai priima vienodai šiltai. Tam, kad būtų patogų keliauti tolimus atstumus, „Rebelheart“ nariai net buvo įsigiję 52 vietų autobusą, kuriame tilpdavo visa reikiama įranga, ir kuriame būdavo galima nakvoti. „Daug išgyvenimų, emocijų, patirčių. Visu tuo norisi dalintis. Tai, ką patyrėme ir sukūrėme geriausio, nuskambės atsisveikinimo su vasara koncerte Kaune“, – patikino grupės atlikėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių