Atgal į LDK laikus

  • Teksto dydis:

Balandžio 4 d. Kauno miesto muziejaus Rotušės skyriaus rūsio galerijoje įvyks Kristinos Žilinskaitės tapybos parodos „Žemėlapis“ atidarymas.

Ši paroda yra tapybos darbų retrospektyva, apimanti skirtingą laikotarpį, aktuali tuo, kad tai yra pirma autorės personalinė paroda Lietuvoje. Ekspozicijoje pristatyta dalis portretų iš „LDK – istorinis portretas“ ciklo, kuris yra tam tikras mūsų istorinės atminties žemėlapis, susijęs ir su geografine Lietuvos kaip valstybės samprata.  

Parodoje eksponuojami peizažai nutapyti įvairių plenerų metu, vieni iš ankstesnių – Podolės Kamenece, Kryme tapyti darbai. Vėlesnis laikotarpis taip pat buvo susijęs su kelionėmis, tai tam tikras laiko ir vietos atspindys dailininkės kūryboje.

Be tapybos, dailininkės meninio stiklo darbų yra trijuose Ukrainos muziejuose, o vitražų – tokiuose objektuose, kaip Podolės Kameneco traukinių stotis (Ukraina), bažnyčia Voronovicoje (Ukraina) ir kitur.

K. Žilinskaitė gimė 1958 m. Kauno rajone. Nuo 1990 m. – Ukrainos nacionalinės dailininkų sąjungos narė. Nuo 2013 m. – nusipelniusi Ukrainos dailininkė. Kūrėja specializuojasi tapybos, grafikos, meninio stiklo ir vitražo srityje. Parodose dalyvauja nuo 1982 metų. 1982 – 2017 m. dalyvavo daugiau nei 70-tyje grupinių parodų, surengė daugiau nei dešimt personalinių parodų. 1992 – 2017 m. dalyvavo daugiau nei 50–tyje tapybos plenerų ir simpoziumų Ukrainoje, Lietuvoje, Turkijoje ir Lenkijoje.


Kas? Kristinos Žilinskaitės tapybos paroda „Žemėlapis“

Kur? Kauno miesto muziejaus Rotušės skyriaus (Rotušės a. 15) rūsio galerijoje

Kada? Balandžio 4 d., antradienį, 16 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių