Ateitininkai kviečia į labdaros pokylį

  • Teksto dydis:

Vasario 16-ąją ateitininkai Kauno visuomenę kviečia į Valstybės atkūrimo dienos paminėjimo labdaros pokylį. Jis vyks jau dešimtąjį kartą prieškariu statytuose Ateitininkų rūmuose (dabar – KTU III rūmuose Laisvės alėjoje).

Tęsdami gražią tradiciją ateitininkai mielai prisimena šio pokylio ištakas: Jaunų šeimų klubas artėjant Valstybės gimtadieniui nutarė jį pažymėti iškilmingai ir elegantiškai. Į Vytauto Didžiojo universiteto Teologijos fakulteto salę susirinko keliasdešimt žmonių. Ruošdamiesi pirmajam pokyliui mokėsi šokių, salę išpuošė tautine simbolika, degė trispalvės žvakės.

Tokia buvo pradžia – surengti ne vien pasilinksminimą, bet ir intelektualų, prasmingą paminėjimą, kuriame akademinės visuomenės atstovai pranešime įprasmintų šventės reikšmę, o surinkta labdara pasitarnautų jaunųjų ateitininkų ugdymui.

Jau ne vieneri metai renginį organizuoja Ateitininkų fondas, kurio pirmininkas Ričardas Kunevičius teigia, kad ši šventinė dovana Kauno visuomenei išsiskiria daugiapusiškumu: pokylyje gražiai dera intelektualų dialogas ir pramoga, šiuolaikiškumas ir prieškario tradicija, o svarbiausia – susivienija skirtingos kartos, kurias jungia kilnus tikslas suteikti paramą jaunimo, moksleivijos projektams.

Kaip gi vyksta šis vienintelis Lietuvoje Vasario 16-osios pokylis? Pirmiausia sugiedamas valstybės himnas, išklausomi sveikinimai. Tradiciškai ateitininkus pasveikina Kauno miesto vadovai, Seimo nariai, kiti garbūs svečiai. Tuomet prasideda pokylis. Šiemet koncertinę programą „Pasivaikščiojimas su D. Dolskiu ir A. Šabaniausku“ pristatys atlikėjai Liudas Mikalauskas ir Egidijus Bavikinas, skambės pučiamųjų seksteto „Brass Bravo“ atliekama muzika.

Didelio susidomėjimo sulaukė pernai pirmą kartą surengtas meno kūrinių aukcionas – puiki galimybė įsigyti vertingų profesionalių menininkų darbų. Per pokylį buvo surinkta 5110 litų bei papildomai paaukota dar 1200 litų.

Visos pokylyje surinktos lėšos skiriamos Ateitininkų fondui, kuris remia ateitininkiško jaunimo veiklą Lietuvoje ir užsienyje. Šiais metais aukciono ir labdaringos loterijos metu surinkta suma bus skiriama moksleivių ateitininkų sąjungos projektams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių