„Atataria lamzdžiai" dainos, šokiai ir linksmybės tęsiasi

  • Teksto dydis:

Penktadienį jau 32-ąjį kartą uždegta tarptautinio folkloro festivalio „Atataria lamzdžiai 2017" ugnis liepsnoja, o iki sekmadienio vyksianti liaudies muzikos šventė tęsiasi.

Lietuvybės lopšyje vadinamame Kaune vykstantis festivalis – vienas žinomiausių Kauno kultūrinių reiškinių.

Nuo 1985 metų organizuojamame renginyje kauniečiai ir miesto svečiai nemokamai turi galimybę pasigėrėti ne tik įvairių Lietuvos regionų liaudies autentiškos muzikos ir šokių pristatymais, bet ir „gyva“ festivalio dalyvių autentiškų kostiumų paroda.

Šiemet „Atataria lamzdžiai“ skirti Tautinio kostiumo metams, todėl galima pasigėrėti skirtingų Lietuvos regionų senųjų kaimo žmonių dėvėtais išeiginiais drabužiais.

Po penktadienį įvykusio atidarymo koncerto, vėliavos pakėlimo, ugnies įžiebimo, uliojimo po sodelį – taip vadinosi gatvės vakaronė, savaitgalį šventinės dainos, šokiai ir linksmybės tęsėsi.

Kauno pilies lomoje nuo vidudienio prasidėjo tautodailininkų ir amatininkų kermošius – kūrybinės dirbtuvės.

Nuo 13 iki 22 valandos vykstančiame didžiajame festivalio koncerte "Kur pulkelis ėjo, kalnelis drebėjo" skamba gražiausios liaudies dainos, instrumentinė muzika, kurią atlieka ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalių folkloro kolektyvai.

Trimitų pakviesti festivalyje aidi 2017 metų Lietuvos vaikų ir moksleivių kūrybos atlikėjų konkurso „Tramtatulis“ dalyvių balsai, ekrane demonstruojamos visų laikų festivalio „Atataria lamzdžiai“ istorinės akimirkos.

Nuo 15 iki 18 valandos linksmybės vyks Vilniaus gatvėje, o vakare, Šv. Jurgio bažnyčioje, nuo 22 val. iki vidurnakčio paslaptingu ritmu užburs sutartinių giedotojai, pristatydami pačias seniausias nematerialaus paveldo giesmes, tapusias unikalia Lietuvos vizitine kortele.

Sekmadienį, birželio 11 dieną, 13 val., Kauno seniūnijų bendruomenės su festivalio dalyviais dalinsis gyvąja tradicija gamtoje: VDU Botanikos sode, Panemunės bibliotekos kiemelyje, Adomo Mickevičiaus slėnyje, Čečėnijos aikštėje, Lakštingalų slėnyje.

XXXII tarptautinį folkloro festivalį „Atataria lamzdžiai-2017“ vainikuos baigiamasis koncertas „Aukštam kalnely žydi radastėlė“, kuris nuo 16 valandos vyks Kauno įgulos karininkų ramovėje.

Kauniečiams ir miesto svečiams bus pristatyta nauja knyga-kompaktinė plokštelė "Tautosakinių ir instrumentologinių ekspedicijų keliais", o atsisveikinant bus nuleista festivalio vėliava ir užgesinta ugnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių