Argentinos žvaigždė sužibės Raudondvaryje

  • Teksto dydis:

Tango ir folkloras, subtili daina su argentinietiško roko ir popmuzikos elementais – tai platūs muzikiniai poliai, tarp kurių išsiskleidžia daugiabriaunė Argentinos muzika. Visų šių žanrų motyvai paliko pėdsaką spalvingoje Lily Dahab biografijoje.

Naujajame albume „Pėdsakai“ Berlyne gyvenanti vokalo klajoklė kartu su kvartetu ieško muzikinių kelių į savo gimtąją šalį ir, pasitelkdama džiazą, atveria savo Argentinos istoriją. Iškirtinį L. Dahab balsą Vokietijos laikraštis „Badiche Zeitung“ pavadino „spinduliuojančiu medumi“.

Vokalistė užaugo ir studijavo muziką Buenos Airėse, įrašė bolero albumą, kuris paklojo pamatus jos karjerai. Po pagrindinio vaidmens miuzikle „Katės“, Lily persikelė į Ispaniją. Per devynerius gyvenimo metus šioje šalyje atlikėjai teko ne vienas pagrindinis vaidmuo, tarp kurių buvo ir Esmeralda „Paryžiaus katedroje“, Barselonoje.

Dainininkę traukė ryški ir energinga Berlyno muzikos scena. Šiame mieste Lily Dahab verčia naujausią savo kūrybos puslapį kartu su muzikine svajonių komanda. Naujausio jos albumo pavadinimas „Huelllas“ reiškia pėdsaką. Šie pėdsakai – genetiniai, emociniai bei muzikiniai, jais dainininkė seka į savo gimtąją šalį.

„Pradėdamas kurti dainą, palieti savyje tai, kas laukė išlaisvinimo, miegantį ugnikalnį, išsiveržiantį muzikos kalba“, – sako ji.

L. Dahab pristato dainų rinkinį, kurių kiekviena su vokaliste susijusi asmeniškai:  „Nesvarbu, tango ar folkloras, kad ir kokia skirtinga būtų, ši muzika yra Argentinos muzikos paveldas. Kiekvienas  kūrėjų paliko pėdsaką mano sieloje. Dainavau jų dainas būdama mergaitė. Šios dainos – mano jaunystės garso takelis. Tačiau dabar požiūris į jas žymiai brandesnis“.

„Huellas“ spinduliuoja subtiliomis Argentinos muzikos spalvomis, tai – dedikacija išsiilgtam gimtajam kraštui, visuomet gyvam sieloje.


Kas? Lily Dahab (Argentina) – vokalas, Bene Aperdannier (Vokietija) - klavišiniai, aranžuotės.

Andreas Henze (Vokietija) – bosinė gitara,Topo Gioia (Argentina) – mušamieji.

Kur? Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje.

Kada? Vasario 17 d.  18 val.

Bilietai platinami bilietai.lt arba Raudondvario dvaro kasoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių