Ar Valentino diena – tikra šventė? Beveik 8 iš 10 lietuvių mano, kad taip

  • Teksto dydis:

Valentino diena – viena tų datų, kurios retą palieka abejingą. Kol vieni tvirtina, jog tai nėra tikra šventė, tad neverta dėl jos ir stengtis, kiti – sveikinimais bei dovanomis apipila ne tik antrąsias puses, bet ir draugus. Vis dėlto, atlikta apklausa parodė, kad dauguma lietuvių Valentino dienai teikia kur kas didesnę reikšmę, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Kreditų bendrovė Vivus.lt atliko apklausą, kurioje 878 respondentų iš įvairių Lietuvos miestų klausė, ar šie švenčia Valentino dieną, kokioms dovanoms teikia pirmenybę ir kokią pinigų sumą vidutiniškai joms skiria.

Apklausa parodė, kad nuolat arba kartais meilės dieną švenčia absoliuti dauguma (79 proc.) apklaustųjų. Sprendžiant iš rezultatų, ši diena yra kiek populiaresnė tarp jaunesnių šalies gyventojų: Valentino dieną bent kartais švenčia 86 proc. 18-24 metų amžiaus grupėje esančių gyventojų, o 25-34 metų amžiaus grupėje – net 87 proc.

Beveik trečdalis apklaustųjų (32 proc.) geriausia Valentino dienos dovana laiko romantišką vakarienę. Antrasis pagal populiarumą pasirinkimas – gėlės ir saldžios dovanos (27 proc.). Tiesa, šias dovanas kiek dažniau rinkosi moterys nei vyrai – atitinkamai 58 ir 42 proc. Verta išskirti ir tai, kad 11 proc. apklaustųjų kaip geriausią dovaną įvardijo kvepalus, o 5 proc. – papuošalus. Visgi atviruką tinkama dovana laiko tik 1 proc. respondentų.

Vis dėlto, atrodo, kad didesnė dalis lietuvių labiau vertina parodytą dėmesį nei yra linkę stipriai išlaidauti. Beveik pusė apklaustųjų (49 proc.) Valentino dienai apsiriboja suma iki 50-ies eurų. Kita vertus, beveik ketvirtadalis dovanoms skiria vidutiniškai 50-100 eurų sumą. Yra ir neišlaidaujančių – beveik kas penktas apklaustasis tvirtino, kad meilės šventės jie nešvenčia, todėl ir dovanoms pinigų neskiria.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Adas

Adas portretas
Nubezdioniavo nuo užsienio ir laimingi.Tam yra Lietuvoje motinos , tėvo ir kitos sventes o čia kokia tai išgalvota iškrypėlių sventeb

Anonimas

Anonimas portretas
Tikrai kad pyderu svente.

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
nereikia dirbtinai pumpuoti reitingų...
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių