Ant marių kranto įsikurs sielininkų kaimelis

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 2 d. Samylų kaime (Kauno r.) bus atgaivinta jau išnykusi medžių plukdytojų profesija – ant marių kranto įsikurs sielininkų kaimelis, vyks bendruomenės šventė „Pėdos marių dugne“.

Prieš 58 metus užtvenkus Nemuną, iš Kauno marių dugno buvo iškelti 35 kaimai, kurių gyventojai iki šių dienų prisimena savo krašto istorijas. Samylų kultūros centras ir vietos gyventojai siekia ateinančioms kartoms perduoti unikalias tradicijas, amatus ir papročius, gyvavusius kaimuose, kurie vėliau atsidūrė po vandeniu.

Jau ketvirtą kartą vyksiantis renginys „Pėdos marių dugne“ masina turistus, etninės kultūros gerbėjus.

Ankstesniais metais ant Samylų įlankos kranto buvo pristatytas šiaudinis kaimas, vyko senovinis turgus, teatralizuotos vestuvės.

Samylų kultūros centro direktorė Jolanta Sidabrienė pasakojo, kad šiemet vyksianti šventė bus skirta vienai romantiškiausių, o kartu ir sunkiausių – sielininko – profesijai.

„Kadaise abipus Nemuno buvo įsikūrę ištisi sielininkų kaimai, todėl ši profesija pakaunės krašto žmonėms buvo labai svarbi“, – sakė direktorė.

Ant marių kranto įrengtame sielininkų kaimelyje veiks interaktyvios dirbtuvės, bus gaminami sieliai, verdama žuvienė, veiks amatininkų mugė.

Bus ir eksperimentų: folkloro ansamblis „Senolės“ ir saksofonininkas Juozas Stupinskas mėgins sujungti džiazą ir folklorą. Dainuojamajai poezijai atstovaus „Baltos varnos“, o melodingajam rokui – Ramūnas Difartas su grupe.

Šventės „Pėdos marių dugne 2017“ pradžia – šeštadienį 17 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

labai saunu

labai saunu portretas
kad tokie renginiai vyksta ir apie juos imta skelbt is anksto. vat tik laikas is tiesu galetu but truputi pakoreguotas ty paankstintas

ddt

ddt portretas
Na as nesvesiu sios sventes ir mano argumentas kitas kaimelis, Jakstonys, kurie patapo grubiai privatizuoti, apslagbauminti ir draudziamais zenklais apzenklinti, ant nuo senu senoves buvusio keliuko. Dar ir musu policija vaziuoja, budi ir baudas israsineja "pazeidejams"."Kauno diena" isspausdina savinkus ir policija palaikanti straipsni, bet popieriniame formate, kad nebutu daug neigiamu komentaru. Sovietiskumu mane sunku apkaltinti, bet sovietu laikais tokiu dalyku nebuvo. Valstybes vyrams reikejo sudeti istatymuose saugiklius, zinant musu lietuviska mentaliteta, bet kad pas kiekviena valdziavyri taip pat zeme atstumta i grazia Lietuvos vieta. As nesvesiu, o Jus sveskite, gal Samyluose dar galima iki mariu patekti, bet cia tik laiko klausimas.

?

? portretas
ar nebuvo galima renginį pradėti anksčiau, kad ir 12-13 valanda? Paskui nėra su kuom grįšti, paskutinis autobusas į Kauną 20,23.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių