Ant „Kūrybos podiumo“ – išskirtiniai mados akcentai

Mados ir kūrybos mylėtojai šeštadienį laiką leido Kauno technologijos universiteto „Santakos slėnyje“. Kūrybinėse dirbtuvėse skleidėsi dizainerių idėjos, o seminaruose kauniečiai galėjo pasisemti vertingų žinių.

Kūrybos šventė

Penktadienį prasidėjusi kūrybos šventė „Kūrybos podiumas“ ir šeštadienį viliojo miestiečius. Šiemet „Kūrybos podiumo“ organizatoriai paruošė įvairiapusę nemokamų seminarų ir kūrybinių dirbtuvių programą, kuri naudinga ne tik ieškantiems naujų saviraiškos būdų, kūrybinių veiklų, bet ir siekiantiems tobulėti profesinėje srityje, norintiems geriau pažinti save ir savo vaikus.

Mados mėgėjai pakvietė kartu vainikuoti metus, pasidžiaugti pasiekimais, idėjomis, pristatyti save ir savo mados derinius, bei atrasti naujų kūrybos idėjų.

„Kūryba – nepailstama kaip vėjas, nesustabdoma kaip didžiausia jūros banga, ji barsto savo vaisius lyg rudens medžiai savo lapus. Tie išmylėti ir išpuoselėti vaisiai apsigyvena kiekvienuose namuose ir kiekvienoje širdyje. Kūrėjai ištisus metus kuria, daug dirba dėl mūsų grožio, dalyvauja įvairiose mugėse, bet jie nusipelnė ir šventės sau. Todėl šiais metais šventę vainikuos realus podiumas, kuriuo žengs jūsų numylėti kūrėjai ir žinomi Lietuvoje žmonės“, – tokiais žodžiais renginį pristatė organizatoriai.

Šeštadienio šurmulys

Savaitgalį „Santakos slėnyje“ šurmuliavo išskirtinių mados akcentų mugė. Išskirtinių daiktų ieškotojai čia galėjo atrasti ne tik aksesuarų, rankų darbo drabužių, bet ir dovanų artėjančioms Kalėdoms.

„Man kūryba – gyvenimo būdas. Jau labai seniai mezgu, tačiau į viešumą su savo darbais išėjau pirmą kartą. Žmonės labai žavisi, nes einame ne į kiekybę, o kokybę. Žinoma, dabar ieško šio sezono daiktų – kepurių, šalikų pirštinių. Dovanoms galime pasiūlyti gražias kepures, šiltas kojines“, – „Kūrybos podiumo“ mugėje kalbėjo Rita.

Šalia išskirtinėmis šviesą atspindinčiomis kepurėmis prekiaujanti Sandra tikino, kad tokios prekės ypač išpopuliarėjo. Moteris pati mezga šiltas kepures, o kartu su įprastais merino vilnos siūlais įmezga specialias atšvaitų juosteles, tad apšvietus vakare kepurę žibintais, ji ima spindėti baltai. Taip vaikai tampa matomi ir užtikrinamas saugumas keliuose.

„Vieną kepurę numegzti užtrunka apie keturias valandas. Nereikia niekur papildomai prikabinti atšvaito. Juk jį gali ir pamiršti, o kepurės tikrai nepamirši, nes ausys nušals. Aš atšvaitinę giją specialiai užsakau iš fabriko. Ilgai ieškojau tokios, kokios man reikia, bet kai atradau, dabar siūlau kitiems“, – tikino pašnekovė.

Mugės lankytojai tikino, kad į „Kūrybos podiumo“ renginį užsuko ieškodami originalių idėjų ne tik, kaip patiems pasipuošti, bet ir kaip artimuosius nustebinti.

„Klausiau kelis seminarus, pasigaudžiau idėjų. Mugėje radau labai gražių bižuterijos dalykų, tad, manau, kad tikrai būsiu išskirtinė“, – pasisakė kaunietė Julija.

Renginio akcentas

Šeštadienio vakarą kartu su kitais dizainerių kolekcijų pristatymo modeliais podiumu žengs ir „TV pagalbos“ žurnalistės Gerda Žemaitė, Sandra Žutautienė bei Monika Ostrenkova, kurios itin žavisi Lietuvos auksarankių kūryba. Be to, S. Žutautienė ir pati negali atsispirti rankdarbiams – kuria papuošalus ir kitus aksesuarus.

Šeštadienį į „Kūrybos podiumą“ pristatyti naujos „Swarovski“ kolekcijos  atvyko šios kompanijos atstovė iš Austrijos. Šį pristatymą renginio lankytojams dovanojo akmeneliai.com.

Abi renginio dienas vyko ne tik seminarai ir kūrybinės dirbtuvės, dizainerių mugė, bet ir nemokamos JurArt’s fotosesijos. Moterims makiažą ir veido odos tyrimus nemokamai atliko „Artistry“ atstovės.

Iš visų vakaro metu pristatytų kolekcijų buvo renkama pati originaliausia. Vertinimo komisiją sudarė stilistės Marija Sadomskaja ir Dovilė Kavaliauskienė bei žinomi žmonės, pasižymintys puikiu stiliaus ir grožio pojūčiu: Eglė Straleckaitė, Ingrida Kazlauskaitė, Sandra Daukšaitė-Petrulėnė, Elvyra Monginienė, Neringa Mažeikienė ir Karolis Murauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lijana

Lijana portretas
Pritariu.Butent i akis krito kazkokios "dizaineres"paltu kolekcija is Vilniaus.Na jau tokio skuduryno reikia paieskot....Tikras karnavalas....

Adele

Adele  portretas
Ir i ka ziureti....i tuos pacius darbus,kurie preitais metais buvo...praejau ir nusivyliau , o kolekciju pristatymai- tai gryna parodija kai kuriu darbu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių