Ansamblio „Ave Vita” laukia neeiliniai metai

  • Teksto dydis:

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) tautinių šokių ansamblio „Ave Vita“ šokėjams, muzikantams ir dainininkams nusimato turiningi, įvairių respublikinių ir tarptautinių festivalių bei projektų kupini metai, kuriems asambliečiai intensyviai ruošiasi.

2016 m. vasario 21 d. jau 70 metų lietuvių tautinio šokio mylėtojus buriantis jaunatviškas kolektyvas pradeda dalyvauti TV3 televizijos organizuojamame tautinių šokių projekte „Kadagys“, kuriame varžysis 10 geriausių Lietuvos ir Latvijos šokių ansamblių. Kiekvieną sekmadienį iš Kauno sporto halės tiesioginės transliacijos metu bus rodomi tautiniai šokiai, o žiūrovai balsuos, kurie kolektyvai yra verti varžytis toliau. „Ave Vitos“ ansambliečiai kartu su savo  generolu Martynu Kavaliausku priešakyje ruošiasi praskaidrinti sekmadienio vakarus savo nuotaikingais pasirodymais ir tikisi universiteto bendruomenės palaikymo.

Kovo 11 d. ansamblis dalyvaus tradiciniame Kauno aukštųjų mokyklų tautinio meno festivalyje „Ei, studente, sukis vėju!” Renginys skirtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti.

Birželio 29 d. ansablis išvyksta į JAV Baltimorės valstiją, kur dalyvaus XV Lietuvių tautinių šokių šventėje, kuri vyks 2016 m. liepos 3 d. Ši šventė, rengiama nuo 1957 m., kas ketverius metus surenka beveik 2000 dalyvių iš Amerikos, Kanados, Australijos, Vokietijos ir kitų išeivijos šalių, kurių šokių grupės išlaiko gražią lietuviško tautinio šokio tradiciją.

Pastaraisiais metais ypatingai džiugina galimybė šokių šventėje dalyvauti grupėms ir iš Lietuvos. Šiais metais į šventę pakviestas LSMU ansamblis „Ave Vita“ ir Nidos kolektyvas „Kalnapušė.“ Į JAV išvyksta 42 šokėjai, muzikantai ir daininikai, kurie ne tik dalyvaus šventėje, bet dar surengs koncertus Vašingtono, Niujorko, Čikagos lietuvių bendruomenėms.  Šventėje dalyvaujantys ansambliai patys moka už kelionės, nakvynės, maitinimo išlaidas, kas studentams kainuoja brangiai, todėl tikimasi finansinės universiteto paramos.

Rugpjūčio 20 d. ansamblio muzikantai, dainininkai, senjorų bei studentų šokėjų grupė išvyksta į rugpjūčio 22 – 28 dienomis vykstantį, 70 – ąjį kartą rengiamą tarptautinį festivalį Dijou mieste Prancūzijoje.

Šiais metais LSMU tautinių šokių ansamblis mini 70 metų meninės veiklos jubiliejų. Šia proga lapkričio mėnesį planuojamas šventinis koncertas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Baltimore tai miestas,ne valstija!

Tomas

Tomas portretas
Šaunuoliai "Ave Vitos" kolektyvo nariai, puikus vadovas Kazimieras Kondratavičius. Sekmės ir stiprybės Jums.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių