Ankstyvą pavasarį startuoja KTU bendrabučių sporto žaidynės „Barakiada‘18“

  • Teksto dydis:

„Kai tu ir tavo draugai turi būti vieningi. Kai būdami kartu turite apginti savo tvirtovę. Tai laikas, kai tu ir tavo draugai nesidairo atgal, o eina pirmyn. Tai laikas, kai kartu su draugais turi kautis dėl savo bendrabučio garbės ir pasidabinti aukso medaliais“. Tokiomis nuotaikomis Kauno technologijos universiteto bendrabučių gyventojai pasitinka pavasarį.

Kaip ir kievienais metais, taip ir šiais, pavasaris Kauno technologijos universitete (KTU) prasideda tradiciniu renginiu „Barakiada‘18“. Sporto centro ir Bendrabučių tarybos narių iniciatyva šios žaidynės yra simbolinės, kurios kiekvienam primena, kad laikas pamiršti lietingus orus, retokus saulės spindulius, socialinių tinklų naršymą, nes laikas griebti draugus ir bėgti ne tik jų palaikyti, bet ir patiems sudalyvauti vienoje iš 20-čia rungčių. Šiais metais „Barakiada‘18“ renginio atidarymas vyko vasario 28d., Statybos ir architektūros aktų salėje. Apie renginio subtilybes, įdomiausius nutikimus, organizacinį darbą plačiau papasakojo „Barakiada‘18“ organizatorė, KTU Bendrabučių tarybos prezidentė Sandra Rimkevičiūtė.

- „Barakiada“ – įdomus renginio pavadinimas, kuris tikriausiai turi savą istoriją, ar galėtumėte plačiau papasakoti apie tai?

- Manau, kad pradėti reikėtų nuo to, kad žodis barakas turi daug reikšmių. Nuo upių pavadinimų iki technikos prietaisų, tačiau tarp studentų, tai žargonas, kuris apibūdina bendrabutį. „Barakiada“ – KTU Bendrabučių sporto žaidynės, kurios apjungia 12 bendrabučių, kurie tarpusavyje varžosi 20-yje sporto rungčių, kad išsiaiškintų bendrabučio čempiono vardą.

- Susidaro įspūdis, kad tai ne pirmus metus vykstančios sporto žaidynės. Gal galite papasakoti, kaip kilo idėja, tokias žaidynes suorganizuoti?

- Lygiai prieš 8 metus KTU sporto skyrius kartu su bendrabučių pirmininkais susirinko į susitikimą, kuriame grynino KTU bendrabučių čempionato vizija. Pirminis tikslas buvo ne tik galimybė pasivaržyti sporto šakos kaip krepšinyje, bet ir pramoginėse, kaip bėgimas į fakultetą, bulvių lupimas giros kamšteliu. Pagrindinė to meto renginio idėja – suburti bendrabučio gyventojus į vieną darnų kolektyvą, nors trumpam atitraukti nuo kompiuterių ir skatinti praleisti laiką aktyviai išnaudojant  KTU turimas sporto bazes, liko ir iki šiandien. Pirmoji „Barakiada“ turėjo tik 9 sporto šakas ir vyko keturias dienas. Įdomu tai, kad kiekvienais metais ji auga ir šiais metais trukmė siekia daugiau nei 10 savaičių su 20-čia sporto rungčių.

- Žaidynės skirtos KTU bendrabučiuose gyvenantiems studentams, o kaip kiti, kurie negyvena?

- Užsiregistruoti dalyvauti rungtyje sudarant  savo bendrabučio komandą gali tik KTU bendrabučio gyventojas, tačiau renginys nėra uždaras. Studentai, kurie negyvena bendrabučiuose atvyksta palaikyti draugų, dalyvauja atidarymo ir uždarymo šventėse, konkursuose. Nors dalyvių skaičius siekia daugiau nei 1500, o auditorija virš 3000, visi visada yra laukiami. Džiaugiamės, kai sulaukiame pasiūlymų leisti užsiregistruoti ne bendrabučių gyventojams į krepšinį ar kriketą. Anais metais juokavome, kad su metais „Barakiada“ taps ne tik KTU, bet ir Kauno miesto sporto žaidynėmis tarp universitetų.

- Paminėjote juokus, ar buvo kokių linksmų įvykių, kurie įsimena ilgam?

- Sunku pasakyti apie linksmus įvykius nuo pirmos „Barakiados“. Keletas paskutiniųjų metų tikrai primena, kad buvo nemažai nuotykių ir linksmybių. Žolės riedulio finale studentai nepasidalino laisva erdve dirbtinės dangos manieže ir lazdos tapo puikiu įrangiu muštynėms. Reikia pasidžiaugti, kad nieko blogo nenutiko ir visi sveiki. Taip pat buvo įvairių nesąžiningų bandymu dalyvauti žaidynėse. Pamenu, kad vienas studentas suklastojo bendrabučio leidimą, kad galėtų pažaisti kvadratą. Kūrybingumas tikrai studentams ne svetimas. Linksmiausias ir įsimintiniausias dalykas, tai 3 bendrabučio lėkščiasvyčio komanda, kuri susigalvojo super stilių ir kaip komanda krėtė žaisti įvariausias aibes ir uždarymo ceremonijoje taip pat atvyko su spalvotomis skiauterėmis. Apibendrintai galima pasakyti, kad kiekviena diena „Barakiadoje“ yra kupina nuotykių ir linksmybių.

- Pats įdomiausias klausimas, kuris bendrabutis laimės „Barakiada‘18“ sporto žaidynes?

- Žinoma, draugiškumas. Juokauju. Laimės tas bendrabutis, kuris taps vieningu ir norės laimėti. Svarbu ne tik laimėti pirmas vietas, tačiau ir gerai praleisti laiką, prajudinti nuo žiemos užstingusius kaulus, susipažinti su KTU Sporto bazėmis, sporto šakomis, rinktinių nariais ir treneriais. Žinau ne vieną dalyvį, kuris pabandęs sudalyvauti „Barakiadoje“ pradėjo lankyti laisvalaikio užsiėmimus ir tapo ne kartą Lietuvos čempionu. Tai tik parodo, kad laimi tie, kurie atiduoda visas jėgas ir kovoja už savo bendrabučio garbę. Įdomiausias klausimas, ar 14 bendrabučiui pavyks apginti čempionų titulą, ar 3 bendrabutis susigrąžins smiginio čempionų titulą, ar 16 bendrabutis vėl be konkurencijos laimės štangos spaudimą. Norėčiau tikėti, kad Studentų gatvės bendrabučiai šiais metais lyderiaus bendrojoje įskaitoje.

- Pabaigai, ko palinkėtumėte organizatoriams, bendrabučių komandoms?

- Organizatoriams norėčiau palinkėti supratingumo ir greito kompromisų radimo, kantrybės, nes tai svarbiausia. Bendrabučių komandoms – vienybės, gerų emocijų, pergalių ir žinoma drąsos svarbiu finaliniu momentu. Visa tai įžiebs olimpinę dvasią ne tik širdyje, tačiau ir bendrabutyje. Sėkmės!



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
KTU-barakudos išeina į trasą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių