Kandidatams į seniūnaičius Klaipėdoje – kliūtys

Kandidatai į seniūnaičius į Klaipėdos savivaldybę jau pradėjo nešti surinktus gyventojų parašus, nors juos pristatyti reikia tik po mėnesio.

„Manau, jog kandidatams sekasi neblogai, jie aktyviai renka parašus, o kai kurie gyventojų apklausos lapus jau pristatė ir į savivaldybę. Kai kuriuose lapuose yra keliasdešimt, kituose – ir 150 parašų“, - teigė seniūnaičių rinkimų Klaipėdoje komisijos pirmininkė Alina Velykienė.

Kandidatais rinkimuose yra patvirtinti 96 klaipėdiečiai, kurie varžosi 54 seniūnaitijose.

Žmonėms leidžiama kandidatuoti ne vienoje seniūnaitijoje, todėl kai kurie klaipėdiečiai tuo ir pasinaudojo. Rekordininkas – Vytautas Tenkutis, kuris yra kandidatas į seniūnaičius devyniose seniūnaitijose.

„Paskutinę prašymų dalyvauti rinkimuose teikimo dieną pažiūrėjau, kuriose seniūnaitijose nėra kandidatų ir nusprendžiau jose kandidatuoti, kad savivaldybei nereikėtų rengti pakartotinių rinkimų“, - tvirtino V.Tenkutis.

Paklaustas, kaip jam sekasi rinkti parašus, kandidatas prisipažino, kad aktyviai tuo dar net neužsiėmė.

„Be to, penkiose seniūnaitijose man reikia surinkti tik po vieną parašą, nes esu vienintelis kandidatas. Ar etiška surinkti tik po vieną parašą? Etiška yra viskas, kas legalu, o tokią tvarką juk sukūrė miesto valdžia“, - teigė V.Tenkutis.

Jis tvirtino, jog kitose seniūnaitijose, kur yra ne vienas kandidatas, tad reikia surinkti kuo daugiau gyventojų parašų, pasitelks pagalbininkus, kad jie lankytų klaipėdiečių butus.

Kandidatas į seniūnaičius Saulius Liekis taip pat tvirtino dar nepradėjęs aktyviai rinkti parašų, tačiau jau žino, kad teks susidurti su kliūtimis.

„Kolegos, kurie jau ėjo per butus, pasakojo, su kokiomis kuriozinėmis situacijomis susiduria. Viena pagyvenusi moteris net klausė, ar nepraras kompensacijų už šildymą, jei pasirašys už seniūnaitį. Žmonėms trūksta informacijos ir tai pagrindinė problema“, - teigė S.Liekis.

Jis taip pat svarstė, jog žmonės yra įbauginti telefoninių sukčių, todėl nebus linkę pasirašyti už seniūnaičius, nes palaikant kandidatą reikia atskleisti nemažai asmens duomenų.

„Dar viena problema – žmonės galvoja, kad valdžia yra blogis. Ir nors aiškini, kad seniūnaičiai atlyginimų negaus, vis tiek esame kaltinami, kad padidinsime biurokratinį aparatą“, - apie kliūtis, su kuriomis tenka susidurti renkant parašus, pasakojo S.Liekis.


Informacija

Kandidatai iš savivaldybės interneto puslapio gali atsispausdinti arba savivaldybės Vieno langelio ir elektroninių paslaugų skyriuje pasiimti gyventojų apklausos lapus ir pradėti rinkti klaipėdiečių parašus.

Apklausos lapuose turi būti įrašytas kandidatą palaikančio žmogaus vardas, pavardė, gimimo metai, asmens tapatybės kortelės arba paso numeris, arba naujo pavyzdžio vairuotojo pažymėjimo numeris.

Pasirašyti už kandidatą gali tik pilnamečiai faktiškai toje seniūnaitijoje gyvenantys klaipėdiečiai.

Parašus kandidatai gali rinkti savarankiškai arba pasitelkę padėjėjus.

Parašus kandidatai turi surinkti ir savivaldybei pristatyti iki balandžio 30-osios.

Rinkimų rezultatai ir išrinktų seniūnaičių pavardės bus paskelbtos gegužės 2 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomu

Įdomu portretas
Įdomiai čia išeina, jei V.Tenkutis kandidatuoja 9 seniūnaitijose ir visur jį išrenka, tai taip jis ir sužiūrės visus rajonus... Nesąmonė, kad taip leidžiama daryti. Turėtų leist vienam žmogui vienoj seniūnaitijoje (kurioje gyveni ar esi deklaravęs gyvenamąją vietą) kandidantuot..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių