Kalėdų stalą į kelionę išmainys daugiau kauniečių

Kaune veikiančių kelionių agentūrų duomenimis, šiemet šventiniam laikotarpiui – Kalėdoms ir Naujiesiems metams – kelionių parduota maždaug trečdaliu daugiau nei pernai.

Tendencijos tradiciškai nesikeičia – norėdami pasprukti nuo šalčio ir sniego, per šventes kauniečiai pailsėti keliauja į šiltuosius kraštus. Dažniausiai pasirenkamos kelionės į Egiptą, Kanarų salas. Išsiilgusieji egzotikos renkasi Tailandą, Indiją, Jungtinių Arabų Emiratus.

„Populiariausia šalis, į kurią per šventes traukia kauniečiai, yra Egiptas. Antroje vietoje – Tenerifė“, – atskleidė kelionių bendrovės „Novaturas“ komunikacijos vadovė Ieva Dorelaitienė.

Pastarąsias savaites itin graibstomos naujametinės kelionės į Europą. Nemažai keliauninkų renkasi Vokietiją, Lenkiją, Čekiją, Austriją, nori pamatyti šių šalių sostines.

„Tiek pažintinės kelionės po Europos sostines, tiek poilsinės kelionės į šiltuosius kraštus yra vienodai populiarios“, – tvirtino I. Dorelaitienė.

Žinoma, ištroškusieji naujų įspūdžių pagalvoja ir apie kainą, todėl populiaresnės pigesnės kelionės.

Apklausus Kaune veikiančias kelionių bendroves „Top Travel", „Kelionių akademija“, „Sofa Travel“ „Novaturas“, paaiškėjo, kad mėgstamos ir šeimoms skirtos išvykos, pavyzdžiui, atostogos slidinėjimo kurortuose, kelionė pas Kalėdų senelį į Laplandiją.

Anot turizmo bendrovių, dažniausiai kauniečiai renkasi 7 arba 14 dienų keliones. Labiau domimasi kelionėmis iš karto po Kalėdų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

danute

danute portretas
tai bent visi tokie vargsai, dirba uz minimuma arba gyvena is pasalpu ir se Tau ...keliones argi ne taupus lietuvaiciai?

važiuokit

važiuokit portretas
visų jūsų musulmonai laukia...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių