Kapitonas O. Kudzevičius: jūra – teisingas kelias

Baigėsi dienraščio "Klaipėda" skelbtas balsavimas už labiausiai nusipelniusį jūrininką. Iš 17 pasiūlytų klaipėdiečių šiemet Metų jūrininko titului išrinkti trys kandidatai, surinkę daugiausia balsų.

Baigėsi dienraščio "Klaipėda" skelbtas balsavimas už labiausiai nusipelniusį jūrininką. Iš 17 pasiūlytų klaipėdiečių šiemet Metų jūrininko titului išrinkti trys kandidatai, surinkę daugiausia balsų. Vienas jų – legendinės jachtos "Lietuva" kapitonas Osvaldas Kudzevičius.

"O čia tai stebuklas", – nustebo O.Kudzevičius, sužinojęs, kad pretenduoja tapti Metų jūrininku.

41-erių jachtos "Lietuva" kapitonas O.Kudzevičius dalyvauja "Tall Ships Races" ir kitose prestižinėse pasaulinio lygio regatose, reprezentuodamas gimtąją Klaipėdą ir Lietuvą.
Iš daugelio regatų jis grįžta su nugalėtojo arba prizininko laurais. Ypač didelis jachtos kapitono O.Kudzevičiaus indėlis, kad 2009 ir 2011 metais prestižinės regatos "Tall Ships Races" jachtos ir didieji burlaiviai aplankė Klaipėdos uostą.

Osvaldas buriuoja nuo mažų dienų – jo tėtis Steponas Kudzevičius taip pat profesionalus buriuotojas.

Pasak kapitono, gyvenime buvo daug užsiėmimų, kurių galėjo imtis, bet pasirinko buriuotojo kelią.

"Gyvenimas taip pakoregavo, kad šitas kelias yra teisingas, tinkamas pagal mano gyvenimo būdą, charakterį. Mano vaikai kol kas neburiuoja, ačiū Dievui, užtenka vieno tokio šeimoje. Jūroje darbas – sunkus, slegia buvimas toli nuo šeimos", – atviravo O.Kudzevičius.

Dienraštis "Klaipėda" Metų jūrininko rinkimus rengia jau penktą kartą. Šią iniciatyvą jau ne pirmus metus remia bendrovė "Fortum Klaipėda". Jos atstovo Andriaus Kasparavičiaus teigimu, Metų jūrininko renginys yra prasmingas, nes padeda parodyti išskirtinį dėmesį šios sunkios profesijos žmonėms.
"Jūrininkais Klaipėda gali didžiuotis – tokios profesijos atstovų neturi nė vienas kitas Lietuvos miestas. Bendrovei "Fortum Klaipėda" yra didelė garbė prisidėti prie jūrininkų darbų įvertinimo", – teigė A.Kasparavičius.

Šiandien jau žinoma, kad, be O.Kudzevičiaus, į Metų jūrininko titulą pretenduoja Viktoras Pozonkevičius ir Aleksandras Sbitnevas. Tai paaiškėjo susumavus balsavimo lapelius ir balsus internetu.

Kuris iš šių trijų vyrų taps penktuoju Metų jūrininku, paaiškės Jūros šventės metu – laimėtojas bus paskelbtas ir apdovanotas liepos 26 d. 19.30 val. Kruizinių laivų terminale.
Metų jūrininkui bus įteikta klaipėdiečio skulptoriaus Svajūno Jurkaus skulptūrėlė "Vaikystės svajonė" – berniukas, mojantis kepuraite.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurgis

Jurgis portretas
O. Kudzevičius tikras jūros žmogus ir jis toks, negaudamas atlyginimo, kaip sakoma "korennoj", kilęs iš tokios pat šeimos,

leo

leo portretas
Tai yra dar kitu juriniu specialibiu,kodel butinai kapitonas?

Aldona

Aldona portretas
Teko susidurti su gerb. Osvaldu, kas liečia jūrinius reikalus. Galiu pasakyti tai tikras jūros žmogus, tikras profesionalas ir puikus žmogus. Tik Jam atiduodu savo balsą ir linkiu palankaus vėjo visur...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių