„YouTube“ skelbs Irako pasiekimus

Irako Vyriausybė informaciją apie šalį skelbs kompanijos „Google Inc“ videomedžiagos svetainėje „YouTube“.

Tai pirmasis kanalas, leisiantis valstybei atremti žiniasklaidos pateikiamus melus bei pademonstruoti pasiekimus, rašo itzinios.lt.

Šalies ministras pirmininkas Nuri al-Maliki, kurio šiitų musulmonų vadovaujama Vyriausybė tikisi būti perrinkta ir 2010 metais, tvirtino, jog „YouTube“ kanalas padės išsklaidyti melus ir klaidinančią naujienose pateikiamą informaciją, kuri dažniausiai neatspindi Irako progreso. Naujasis kanalas neleidžia žiūrovams palikti savo komentarų.

Irako žiniasklaida laisvę turėjo nuo 2003 metų JAV invazijos, kurios metu buvo nuverstas sunitų diktatorius Saddam Hussein. Tačiau pastaruoju metu vienas po kito buvo iškeliami ieškiniai vietos ir užsienio žiniasklaidai, kritikuojančiai Nuri al-Maliki, ministerijas ar Vyriausybę. Buvo priimti nauji teisės aktai, leidžiantys cenzūruoti knygas bei internetą. Prieigą prie interneto savo namuose turi palyginus mažai irakiečių, o vietose, kuriose yra prieiga prie interneto, ryšys yra lėtas.

Šis Vyriausybės žingsnis pristatomas praėjus vos dienai po to, kai kompanijos „Google“ vadovas Eric Schmidt apsilankė Bagdade ir paskelbė ketinantis internete pateikti Irako nacionalinio muziejaus artefaktus. Tokiu būdu JAV Vyriausybė siekė privilioti kompanijas į Iraką. Antradienį buvo pateiktas pranešimas, kuriame JAV ambasada teigė, jog „YouTube“ kanalas apims vaizdo klipus iš parlamento sesijų, tiesiogines Irako lyderių žinutes piliečiams ir instrukcijų videomedžiagą, kurioje bus aiškinama, kaip naudotis valstybės teikiamomis paslaugomis.


Šiame straipsnyje: Youtube

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių