VU Tarptautinio verslo mokykla Gruzijos moteris mokys verslumo

Gruzijos moterims įgyti verslumo pagrindų, savo žinias perduoti kitoms moterims, o ateityje galbūt net imtis savo verslo, – tokia yra Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokyklos (VU TVM) inicijuoto projekto idėja.

„Darbo vietų kūrimas turi tiesioginės įtakos kiekvienos šalies ekonomikos augimui. Patirtis rodo, kad greičiausiai iš darbo „rinkos“ iškrinta, o po to sunkiausiai įsilieja moterys. Jos yra viena labiausiai pažeidžiamų socialinių grupių. Todėl būtina skatinti jų verslumą. Tik taip jos galės susikurti darbo vietą ne tik sau, bet ir kitoms moterims, būti finansiškai nepriklausomos. Būtent to ir stengsimės išmokyti gruzines“, - pasakojo Birutė Miškinienė, Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokyklos direktoriaus pavaduotoja vadovų studijoms ir mokymui.

Bendradarbiaujant su Kaukazo verslo mokykla VU TVM ekspertai parengs 18 mentorių, iš kiekvieno Gruzijos regiono po dvi. Pasibaigus projektui parengtos moterys galės toliau skatinti moterų verslumą ir savo žiniomis bei įgyta patirtimi pasidalinti su vietinėmis Gruzijos moterimis. Ateityje projekto idėją turėtų tęsti moterų mentorių tinklas. Tokie tinklai sėkmingai veikia pasaulyje. Viena iš tinklo funkcijų yra savitarpio pagalba moterims kuriančioms ar ieškančioms darbo vietų. Socialinės atskirties mažinimas yra vienas iš Europos Sąjungos prioritetų, tai liudija ir tai, kad šie metai paskelbti skurdo ir socialinės skirties mažinimo metais. Dažniausiai, kur egzistuoja pastarosios problemos, greta jų galime rasti egzistuojantį ir nedarbą. Pasak B. Miškinienės, Gruzija buvo pasirinkta ne tik dėl to, kad VU TVM su Kaukazo universiteto verslo mokykla yra pasirašiusi dvišalę sutartį, bet ir dėl to, kad šioje šalyje jau vykdytas panašus projektas su Jungtinėmis Tautomis.

„Europos Sąjunga, siekdama iki 2015 metų įgyvendinti Jungtinių Tautų patvirtintus Tūkstantmečio vystymosi tikslus, šiais metais ypatingai pabrėžia moterų potencialą ir vaidmenį siekiant įveikti skurdą besivystančiose šalyse. Remdama moterų verslumo skatinimą Gruzijoje, Lietuva prisideda prie šios ES politikos įgyvendinimo. Projektu „Moterų verslumo skatinimas Gruzijoje integracijos į Europos Sąjungą kontekste“ siekiama spręsti nedarbo ir su tuo susijusio skurdo mažinimo, lyčių lygybės ir vienodų galimybių problemas, kurios šiandien tebėra aktualios Gruzijoje“, – sakė Dalia Užpalienė, Užsienio reikalų ministerijos Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai departamento Paramos demokratijai skyriaus pirmoji sekretorė.


Šiame straipsnyje: GruzijaverslumasVU TVM

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių