Vintas Cerfas: „Google“ ne visada bus paieškos sistemų lyderiu

Šiuo metu daugelis žvelgia į „Google“ kaip paieškos sistemų internete de-facto standartą, tačiau kompanija ne visada gali būti ant pjedestalo viršūnės. Bent jau taip mano vienas iš interneto „tėvų“ Vint Cerf. Apie tai jis papasakojo renginio „Life Online“ metu, kuris vyko Bredfordo Nacionaliniame media muziejuje (D. Britanija).

Dabartinio kompanijos „Google“ viceprezidento ir kartu „internetinio tikėjimo skleidėjo“ teigimu, dabartinis korporacijos dominavimas negali būti laikomas potencialiai pavojingu industrijai, kadangi lyderio rolę paieškos sistemų rinkoje gali lengvai užimti kokia nors kita kompanija. V. Cerf nurodė sveiką konkurenciją ir balansą tarp paieškos sistemų „Yahoo!“ ir „Bing“, tačiau neatmetė galimybės, jog kokia nors nauja jauna kompanija su šviežiomis idėjomis greitai pakiltų į viršų, užimdama aukštas reitingo pozicijas.

„Nėra nieko, kas galėtų sutrukdyti kam nors sukurti daug tobulesnę technologiją, nei turime mes, ir sugalvoti dar kažką galingesnio, efektyvesnio ir veiksmingesnio, nei mes turime šiuo metu. neatmetu galimybės, jog bet kuriuo momentu gali ateiti antrasis Laris ar Sergejus (Larry Page ir Sergey Brin iš Google, – aut. past.) su nauja idėja, užlipti ant scenos ir paimti mūsų verslą sau“, – mano V. Cerf. Kaip pavyzdį vienas iš interneto „tėvų“ pateikė „Alta Vista“ – paieškos sistemą, kuri kažkada savo lyderio pozicijas užleido „Yahoo!“, o pastaroji vietą užleido „Google“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių