Vakarų Europoje kompiuterių pardavimai sparčiai krenta

Kompanija Gartner įvertino bendrą situaciją ir jėgų pusiausvyrą, kuri įsivyravo Vakarų Europos asmeninių kompiuterių rinkoje.

2011 m. IV ketvirtyje asmeninių kompiuterių (desktop, notebook ir netbook) pardavimai sumažėjo net 16%, lyginant su tuo pačiu 2010 m. laikotarpiu. Pardavimai per visus 2011 m. nukrito lygiai tiek pat – 16%, o parduota buvo 58,5 mln. vienetų.

Analitikai pažymi, jog nežiūrint į gamintojų vykdomą agresyvią kainų politiką ir šventinių pardavimų sezoną, vartotojų aktyvumas ir toliau išlieka vangus. Iš dalies tai lėmė nestabili ekonominė situacija, iš kitos pusės – smarkiai populiarėjantys planšetiniai kompiuteriai ir išmanieji telefonai.

IV ketvirtyje Vakarų Europoje lydere buvo HP, kuri per tris mėnesius šiame regione realizavo 3,6 mln. kompiuterių. Per metu HP rinkos dalis nepakito ir išliko 22,2% lygyje.

Antroje vietoje esanti Acer IV ketvirtyje galėjo pasigirti tik 13,4% rinkos dalimi, nors prieš metus ji siekė 20,8%. Tiekimo apimtys sudarė 2,2 mln. vienetų.

Trejetuką užbaigia kompanija ASUS, kuri realizavo 1,9 mln. kompiuterių ir užėmė 11,5% rinkos. Šios kompanijos rinkos dalis, lyginant su 2010 m. analogišku laikotarpiu, padidėjo (tuomet ji sudarė 9,5%).

Ketvirtoje ir penktoje vietose atitinkamai liko Dell ir Lenovo – 1,7 mln. ir 1,4 mln. parduotų kompiuterių. Abiejų kompanijų rinkos dalys ūgtelėjo atitinkamai nuo 9,8 iki 10,5% bei nuo 6,4 iki 8,7%.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anom

Anom portretas
Nu šiaip manau šita statistika nebūtinai reiškia, kad vis mažiau žmonių naudojasi kompiuteriais, o tai gali paprasčiausiai reikšti, kad žmonės patys kompiuterius susideda.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių