Užtaisyta kritinė „Internet Explorer“ spraga

„Microsoft“ vakar vėlai vakare, nelaukdama įprastų atnaujinimų ir pataisų siuntimo dienos, pateikė pataisą neseniai pastebėtai kritinei naršyklės „Internet Explorer“ spragai. Šia spraga jau spėjo pasinaudoti programišiai.

„Microsoft“ teigimu, atakų taikiniais tapo 2 mln. naršyklę naudojančių internautų. O kenksmingu kodu buvo užkrėsta apie 10 tūkst. interneto svetainių, kuriose apsilankius su nesaugia naršykle, kompiuterio sistema taip pat užkrečiama ir kompiuteriu gali pasinaudoti programišiai.

Į kompiuterio sistemą įkėlę savo kenksmingą programą, jie gali rinkti informaciją – registruoti klavišų paspaudimus, kredito kortelių numerius, prisijungimo prie įvairių sistemų slaptažodžius.

Kompanijos atstovai tvirtino, jog pataisai sukurti mobilizavo savo saugumo specialistus visame pasaulyje ir ji buvo sukurta per „itin trumpą laiką – 8 dienas“.

Vartotojai, kurie yra įjungę automatinių „Windows“ atnaujinimų funkciją, pataisą gaus automatiškai. Ją taip pat galima atsisiųsti iš „Windows Update“ tinklalapio.


Šiame straipsnyje: Internet Explorersaugumasspraga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių