Už nekorektišką Twitter žinutę Indonezijoje gresia kalėjimas

Indonezijos valdžia griežtina Twitter vartotojų kontrolę: už neatsargius ir nekorektiškus pranešimus šios šalies mikroblogeriams gresia… ilgam atsisėsti už grotų.

Persekiojami bus tie vartotojai, kurie savo pasisakymais pažeidžia šalyje galiojančius teisės aktus. Už Twitter žinučių platinimą, kuriose propaguojama „pornografija, religinės nesantaikos kurstymas, azartiniai lošimai, bandoma sukčiauti, o taip pat keliamas pavojus visuomenei“, Indonezijos gyventojams gresia laisvės atėmimo bausmė iki 12 metų.

„Jei jie pažeidžia įstatymus, jie bus nubausti“, – pareiškė Indonezijos informacijos ir komunikacijų ministras Tifatul Sembiring, komentuodamas priimtas Twitter reguliavimo priemones.

Reikia paminėti, jog Indonezijos valdžia gana griežtai kontroliuoja WEB erdvę. 2009 m. šešeriems metams vos į kalėjimą nepateko dviejų vaikų motina Prita Muljasari už tai, jog papasakojo pažįstamai, kaip ją nuo karščiavimo gydė Džakartos priemiesčio ligoninėje. Tiesa, tokių priemonių imasi ir kitų šalių valdžios organai, tame tarpe ir didžiųjų Kinijos miestų valdžios institucijos.


Šiame straipsnyje: TwitterIndonezijakalėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių