„Toshiba” pristatė „gigantišką” 13 colių planšetę

Iki šiol visos žinomos planšetės, iš esmės, buvo dalinamos į dvi klases – 10 colių kaip “iPad” ar “Samsung Galaxy Tab 10.1″ bei mažus 7 colių modelius kaip “Kindle Fire”. Tačiau kompanija “Toshiba” šiuo klausimu turi savo nuomonę – pristatomas 13 colių modelis “Excite”.

Tiksliau, buvo pristatyti trys planšetiniai kompiuteriai iš “Excite” serijos – 7.7, 10 ir 13 colių. Bet visgi didžiausio žiniasklaidos dėmesio sulaukė naujasis “gigantas” – juk kyla natūralus klausimas: o kam tokio kompiuterio reikia? Kur jis būtų naudojamas, juk jį nepatogu nešioti – tada jau geriau pirkti nešiojamą kompiuterį.

“Toshiba” pasakoja apie du pritaikymo scenarijus. Visų pirma, su planšetėmis dažnai būna, kad aplink ją susirenka keletas žmonių, kad pažiūrėtų nuotraukas ar video – tuo atveju didelis ekranas tikrai yra privalumas. O kitas argumentas yra kompiuteriniai žaidimai – juos žaisti tikrai smagiau 13 colių planšetėje.

Sveria naujasis žaisliukas apie 1 kilogramą, o storis yra vos 1 cm. LCD ekranas sugeba suteikti 1600×900 rezoliucijos vaizdą, o taip pat yra quad-core Nvidia Tegra 3 su GeForce grafikos varikliukas ir 1GB RAM atminties, tad žaidimų mėgėjai turėtų kuo pasidžiaugti. Iš programinės įrangos pusės – “Android 4.0″ (Ice Cream Sandwich).

Prekyboje ši “Excite” serija pasirodys birželio mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių