Tobulinti AIKOS – daugiau nei 5 mln. litų

Prieš pora metų sukurta sistema AIKOS jau tik iš dalies atitinka svetainės lankytojų poreikius, todėl nuspręsta ją toliau tobulinti.

AIKOS – tai atvira informavimo, konsultavimo ir orientavimo sistema, kurios pagrindinis tikslas – teikti aktualią, kokybišką informaciją apie mokymosi galimybes Lietuvoje. Pagrindiniai AIKOS interneto svetainės lankytojai – moksleiviai, studentai, kvalifikaciją norintys kelti darbuotojai bei darbdaviai.

Šio projekto įgyvendinimui skirta daugiau nei 5 mln. litų. Didžioji dalis šių lėšų – 4 mln. 900 tūkst. skiriami iš ES struktūrinių fondų, likusi dalis – iš Lietuvos biudžeto.

Pasak svetainę koreguosiančio Švietimo informacinių technologijų centro direktoriaus Vaino Brazdeikio, tai daryti paskatino kelios priežastys. Pirmiausia - projektas skirtas daugiausiai jaunesniems mokiniams, o jiems ypač svarbi interaktyvi aplinka. Be to, keičiasi teisinė bazė, atsiranda naujos technologinės galimybės, leidžiančios patobulinti, nuolat atnaujinti AIKOS svetainėje skelbiamus duomenis. Lietuvai yra svarbu turėti tiesiogines jungtis su kitų Europos Sąjungos šalių panašiomis sistemomis, teikiančiomis informaciją apie studijų ir karjeros galimybes užsienyje, pavyzdžiui, PLOTEUS.

„Jaunesnio mokyklinio amžiaus vaikai, norintys daugiau sužinoti apie studijas, išsirinkti patinkančią profesiją ar pasitikrinti savo gebėjimus, ilgiau neužsibus vien tik „sausą“ statistiką pateikiančiame puslapyje. Todėl atnaujintoje AIKOS diegsime interaktyvias priemones, testus, nuotraukas, filmuotą medžiagą, susijusią su konkrečiomis profesijomis ir taip skatinsime susidomėjimą“, – pasakojo V. Brazdeikis.

Numatomi trys pagrindiniai sistemos plėtros etapai: pirmiausia bus vykdoma svetainės lankytojų apklausa, siekiant išsiaiškinti, ko jie pasigenda AIKOS puslapiuose. Po to atsižvelgus į jų nuomonę bei pageidavimus, bus parengti pakeitimai, o paskutiniame etape - diegiama reikalinga programinė įranga.

Tikimasi, kad iki projekto pabaigos – 2013 metų, AIKOS taps informatyvesnė bei patrauklesnė vartotojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių