Testas: „HP EliteBook 6930p“ nešiojamasis kompiuteris

Šįmet vasaros pradžioje „Hewlett-Packard“ (HP) pristatė naują seriją verslo klasės nešiojamųjų kompiuterių „EliteBook“ ir tik neseniai pradėjo prekybą „EliteBook 6930p“ modeliu, kurį gavau išbandyti.

HP pristatytama „EliteBook“ gyrėsi, kad šios serijos kompiuteriai yra testuojami pagal karinius standartus, kentė karštį, šaltį, vibracijos, dulkių ir svaidymo ant grindų testus

HP išties pasistengė kurdama šį modelį. Kokybė juntama vos paėmus jį į rankas – šlifuoto aliuminio korpusas suteikia solidumo. Šio įspūdžio nesugadina ir puiki klaviatūra – patogaus dydžio mygtukai, spaudyti juos vienas malonumas – nei per kieti, nei per minkšti, nebarška taip, kaip pasitaiko prastesniuose kompiuteriuose.

Kompiuteryje įdiegta sulietuvinta „Windows Vista Business“. Naudojama 2 GB talpos operatyvioji atmintis, „Centrino 2“ platforma su „Intel Core 2 Duo“ 2,4 GHz spartos procesoriumi užtikrina, kad kompiuteris veikia labai greitai, iškart reaguoja į paspaudimus. Tai – ne ištrauka iš reklaminės skrajutės, tą patyriau pats. Žinoma, tuo pat metu neturėjau su kuo palyginti šio kompiuterio.

„HP EliteBook 6930p“ yra iš tų kompiuterių, kurie vadinami kompromisu tarp mobilumo ir našumo. Jis nėra lengvas – sveria 2,1 kg, įmontuotas 14,1 colio įstrižainės ekranas. Baterija irgi netenkintų nuolat kelyje būnančių profesionalų – ji veikė kiek daugiau nei tris valandas.

Kompiuteryje yra įdiegtos kone visos HP naudojamos papildomos technologijos. „3D Drive Guard“ apsauganti diską nuo sutrenkimų. Yra duomenų šifravimo lustas, pirštų atspaudų skaitytuvas. Beje, jis yra itin jautrus – vos prilietus pirštu, aktyvuojama programa siūlanti įvesti savo piršto atspaudą į duomenų bazę. Tai šiek tiek erzino, todėl teko išjungti šį skaitytuvą.

Įdiegti aplinkos šviesos davikliai „Ambient Light Sensor“, kurie padeda dinamiškai reguliuoti ekrano šviesumą priklausomai nuo aplinkos apšvietimo. Bet įjungus šį režimą, sunku kontroliuoti ekrano šviesumą - dirbant išjungus kompiuterį iš tinklo, ekranas tampa per tamsus. Todėl pabandęs vienaip ir kitaip, nusprendžiau nenaudoti „Ambient Light Sensor“, nes per tamsus ekranas vargina akis. Tai gali būti naudinga, kai visa patalpa yra labai šviesi arba labai tamsi. Tačiau kai patalpa yra apšviesta netolygiai, dinaminis šviesumo reguliavimas tik trukdo.

Praverčiantis kelionėse daiktas – ekrano viršuje įmontuota iššokanti lempelė skirta apšviesti klaviatūrą.

Kompiuterio korpusas yra gana storas, todėl, kai reikia naudotis „touchpad“ pelės valdymo aikštele, riešai pakimba ore, nes aikštelė yra labai arti kompiuterio krašto. Kita vertus, „HP EliteBook 6930p“ yra ir pelės valdymo svirtelė viduryje klaviatūros - nemažai gamintojų jos jau atsisako.

Tiesa, man tikriausiai teko brokuotas kroviklis, kurio zyzimas buvo toks garsus ir įkyrus, jog ilgainiui įskausdavo galva.

Ir pabaigai – šio „EliteBook“ modelio kaina – 4700 litų. Dabar, kai padoresnių masinių nešiojamųjų kompiuterių kainos svyruoja apie 3000 litų, tokia suma gali atrodyti baisūs pinigai. Tačiau verslininkams, kurių didžioji dalis darbinio gyvenimo gali būt susijusi su nešiojamuoju kompiuteriu, tokia suma neturėtų būti labai didelė.

 


Šiame straipsnyje: elitebookhp

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių