Tarptautinė vasaros mokslo stovykla Vilniuje

Lietuvoje šią vasarą pirmąkart vyks „The International Science Summer Camp“ (ISSC) – „Tarptautinė vasaros mokslo stovykla“.

Tai jau penktoji tokia, kasmet vykstanti vis kitoje šalyje vis kita tema, stovykla. Lietuviškoji mokslo visuomenei pateikimą, svarbą ir kitus su tuo susijusius klausimus slypinčius po pavadinimu – „Science for society“. Renginys vyks Vilniuje rugpjūčio 7-14 d., skelbia olimpiados.lt.

Stovyklos metu į vieną vietą (šiais metais Vilnių) susirenka 60 jaunų žmonių – mokinų ir studentų – iš įvairių, daugiausia Europos, šalių (šiemet laukiama ir meksikiečių). Dalyviai turi visą savaitę anglų kalba padiskutuoti apie mokslą, pasidalinti savo idėjomis bei žinoma linksmai praleisti laiką.

Šią vasarą Vilniuje bus dalinamasi idėjomis ir patirtimi, kaip galima sėkmingai ir kūrybingai pristatyti mokslą bei suprantamai paaiškinti ar pritaikyti jį visuomenėje. Taip pat numatytos ekskursijos į biotechnologijos kompanijas, Molėtų Etnokosmologijos muziejų ir Kuršių Neriją. Dalyvių laukia gausybė kitų renginių, tokių kaip jau tradicija tapęs tarptautinis vakaras su įvairių šalių maisto ir tradicijų pristatymu, bei dar tradicija tapsiantys oranžinis miesto ralis, blynų pusryčiai ir kitos smagybės.

Į stovyklos kainą (99 eurai) įeina gyvenimo viešbutyje, maitinimo ir ekskursijų kaina. Tikėtina, kad dalis renginių/diskusijų bus atviri visiems norintiems.

Daugiau informacijos apie stovyklą ir registraciją www.issc.lt. Stovyklą organizuoja www.oranziniai.lt, tarptautinės organizacijos MILSET Europe nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių