Vyrui, norėjusiam dokumentuose pasijauninti 20 metų, – nemalonus teismo sprendimas

  • Teksto dydis:

Nuo artėjančio 70-mečio jubiliejaus bėgantis olandas pralaimėjo kovą dėl teisės „nubraukti“ porą dešimtmečių iš savo dokumentų Nyderlandų teisme.

Nyderlandų teismas atmetė 69 metų Emile Ratelbando (Emilio Ratelbando) prašymą leisti dokumentuose perkelti savo gimimo datą dviem dešimtmečiais vėliau – į 1969 metų kovo 11-ąją.

„Ponas Ratelbandas gali jaustis 20 metų jaunesnis nei yra ir atitinkamai elgtis, – sakoma Arnhemo teismo pranešime spaudai. – Tačiau pataisius jo gimimo datą dokumentuose iš gimimų, mirčių, santuokų ir partnerysčių registro būtų ištrinta 20 metų. Tai sukeltų visą virtinę nepageidautinų teisinių ir socialinių pasekmių.“

E. Ratelband praėjusį mėnesį kreipėsi į teismą tvirtindamas, kad jo reikalavimas yra panašus į prašymą dėl vardo ar lyties pakeitimo dokumente, populiarėjančio Nyderlanduose ir visame pasaulyje.

Tačiau teismo nutartyje sakoma, kad Nyderlandų įstatymuose su asmens amžiumi yra susijusios jo teisės ir pareigos, „tokios kaip teisė dalyvauti rinkimuose arba pareiga lankyti mokyklą. Jeigu pono E. Ratelbando prašymas būtų patenkintas, toks amžiaus cenzas nebetektų prasmės“.

Teismas pripažino, visuomenėje „vyraujančią tendenciją, kad žmonės ilgiau jaučiasi sveiki ir tvirti, tačiau nelaiko to pakankamai tvirtu pagrindu asmens gimimo datai pakeisti“.

Gyvenimo būdo treneriui E. Ratelbandui nepavyko įtikinti teismo, kad dėl amžiaus jis patiria diskriminaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
VIRTUOZIŠKAS pasityčiojimas iš visų, norinčių pasikeist lytį.

čia žmogus

čia žmogus portretas
rimtai sergantis senatvės fobija ir negalintis sustaikyti kad sensta

nu bet

nu bet portretas
ir kvailys,kuriu reta.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių