Vunderkindų dar būna: 10-metis matematikas semiasi žinių prestižiniame universitete

  • Teksto dydis:

Vienas dešimtmetis, savo malonumui išlaikęs Šveicarijos vidurinės mokyklos baigiamąjį matematikos egzaminą, dabar gilina savo žinias specialiuose kursuose prestižiniame Ciuricho universitete, trečiadienį pranešė ši mokslo įstaiga.

Maximilanas Janischas (Maksimilanas Janišas), kurio tėvas yra į pensiją išėjęs matematikos profesorius, yra jauniausias vaikas, kuriam buvo leista lankyti tokias paskaitas universitete, jo prezidentas Michaelis Hengartneris sakė naujienų agentūrai AFP.

„Jis labai protingas vaikas“, – pridūrė M.Hengartneris, pažymėjęs, jog berniukai, kurio tėvai yra Vokietijos piliečiai, „suvokia daug koncepcijų, atsižvelgiant į jo amžių“.

Talentingasis M.Janischas jau peršoko tris klases vidurinėje mokykloje, bet oficialiai negali įstoti į universitetą, nes dar neturi vidurinės mokyklos baigimo diplomo.

Tačiau jis buvo priimtas į specializuotus kursus gabiems vyresniųjų klasių moksleiviams, kurie nori anksčiau pradėti universiteto studijų programą.

Berniukas sakė sekmadieniniam laikraščiui „SonntagsZeitung“, kad anksčiau šiais metais jis „nebuvo specialistas užmezgant draugystes“, nes jo klasės draugai yra daug vyresni.

„Negaliu rasti nei vieno, su kuriuo galėčiau kalbėtis apie Archimedą (senovės graikų matematiką), o dauguma netgi nežino, kas yra Gaussas“, – skundėsi dešimtmetis, turėdamas omenyje garsų XIX amžiaus vokiečių matematiką Carlą Friedrichą Gaussą (Karlą Frydrichą Gausą).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių