„Volkswagen“ gamina ne tik mašinas, bet ir dešreles

„Volkswagen“ vardas bene geriausiai žinomas dėl legendinių „vabalų“, taip hipių mėgtų mikroautobusiukų, o pastaruoju metu ir dėl skandalo, kad įmonės automobiliuose buvo įdiegta duomenis apie taršą klastojanti įranga.

Bet „Volkswagen“ didžiuojasi ir vienu su automobiliais nesusijusiu gaminiu – vokiškomis dešrelėmis su kariu.

„Vokiškos dešrelės, kokias turime šiandien, tiekiame nuo 1973-ųjų. Darbuotojai jas valgo pusryčiams, pietums ir vakarienei, nes jos labai skanios ir sveikos“, – sako „Volkswagen“ Gastronomijos skyriaus direktorius Martinas Cordesas.

Per dieną 30-ies žmonių komanda pagamina 30 tūkst. dešrelių. Viskas čia daroma vietoje – dešrelės gaminamos, rūkomos ir gardinamos prieskoniais.

Dešrelės, sakoma, yra tapusios „Volkswagen“ kultūros dalimi. Ne tik valgomos kasdien, bet ir per įmonės šventes, vaišinami potencialūs klientai. Jomis mėgaujasi į greta gamyklos esantį stadioną susirenkantys sporto aistruoliai. Šių dešrelių galima įsigyti vieno prekybos tinklo parduotuvėse.

Populiarumą liudija ir skaičiai – pernai firma pardavė daugiau kaip 7 milijonus dešrelių, dvigubai daugiau nei 2008-aisiais. Beje, vokiškų dešrelių galima rasti ir „Volkswagen“ gamyklose užsienyje – Amerikoje, Indijoje, Kinijoje, kur jas pagal licenciją gamina vietos įmonės.

Plačiau – laidos „Labas rytas, Lietuva“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių