Vietoj makulatūros – originali Kalėdų eglė

  • Teksto dydis:

Aplinkos ministerijoje atidaryta ekodizaino konkursui „Kita forma mokinys. Ekobendruomenė“ pateiktų darbų paroda stulbina jų autorių išmone ir atskleistomis galimybėmis panaudoti įvairiausias atliekas, kurių prisikaupia beveik kiekvienuose namuose, paversti jas meno kūriniais, originaliais interjerui ar buičiai pritaikomais daiktais.

Šiame VŠĮ „RV Agentūra“ surengtame aplinkosauginiame konkurse galėjo dalyvauti pavieniai vaikai ir mokinių grupės, klasės ar tiesiog žmonių bendruomenės, sukūrusios viešam naudojimui skirtus daiktus, baldus, papuošimus ar kita.

Parodoje eksponuojama beveik 70 darbų. Tai sieniniai laikrodžiai, šviestuvai, žvakidės, vazos, paveikslai, dovanos, žaislai, papuošalai, baldai (staliukai, kėdutės, sėdmaišiai) ir kiti daiktai, padaryti iš plastmasės, stiklo, metalo atliekų, nereikalingų audinių, netinkamų naudoti prietaisų, jų dalių ir pan.

Norintieji namus papuošti originalia kalėdine egle ir prasmingai panaudoti susikaupusią makulatūrą turėtų stabtelėti prie Marijampolės Jono Totoraičio progimnazijos moksleivių Gabijos Nevulytės ir Evitos Valinčiūtės darbo. Jų elegantiška šventinė eglė sukurta iš senų žurnalų ir sienų apmušalų likučio. (daugiau nuotraukų rasite čia)

Vertinimo komisijos išrinkti konkurso laimėtojai bus paskelbti gruodžio 6 d. per Aplinkos ministerijoje vyksiančią jų apdovanojimo ceremoniją. Atrinkti darbai bus eksponuojami parodoje ir pateks į konkurso katalogą, kurį numatoma išleisti 2017 m. pavasarį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių