Venecijoje turistus pribloškė sąskaita už muziką

  • Teksto dydis:

Į Veneciją atvykstantys turistai turėtų būti itin budrūs ir skaityti tai, kas parašyta mažu šriftu.

Visi žino, kad šis miestas gali būti brangus, tačiau septyni iš Romos čia atvykę turistai sulaukė nemalonios staigmenos, kai už keturias kavas ir tris taureles stipresnio gėrimo gatvės kavinukė jiems pateikė 100 eurų viršijančią sąskaitą.

Tai įvyko Šv.Marko aikštėje esančiojoje garsiojoje kavinėje „Lavena“, kurią buvo pamėgęs XIX a. vokiečių kompozitorius Richardas Wagneris (Richardas Vagneris), čia ateidavęs rytinės kavos kas dieną, kai gyveno šiame mieste, kuriame ir mirė 1883 metais.

Pasirodo, kad turistai iš Romos, kurie savo sąskaitos nuotrauką paskelbė „Facebook“ tinkle, pateiktame meniu galėjo nepastebėti prierašo, jog „priemoka už muziką“ sieka po 6 eurus lankytojui. Ši priemoka ir sudarė 42 eurus – beveik pusę visos sąskaitos sumos.

Savininkai šios garsiosios 1750 metais atidarytos kavinės, kurios lankytojus aptarnauja baltais švarkais vilkintys padavėjai ir kurioje groja kamerinis orkestras, nemato problemų.

Pasak jų, visos kainos (6 eurai už kavą ir 10 eurų už likerį), taip pat ir priemoka už muziką, yra nurodytos valgiaraštyje.

„Jeigu jiems šios kainos pasirodė per didelės, galėjo pakilti ir eiti kur nors kitur, kaip daro daugelis, arba išgerti kavos prie baro kavinės viduje, kur ji tekainuoja vieną eurą“, – sakė kavinės „Lavena“ vadybininkas Massimo Milanese (Masimas Milanezė) laikraščiui „Corriere della Sera“.


Šiame straipsnyje: Venecijasąskaitatai įdomu

NAUJAUSI KOMENTARAI

w

w portretas
Keista,kad taip apsigavo italu turistai. Na,atvykeliai is svetur - dar suprantama,bet savi... Ir bendrai,jeigu nori pasivaisinti pigiau,eik i vidu prie baro,nes ten daug pigiau,o jei nesa i lauka - visada brangiau,sita dalyka zino daugelis turistu. Bet kad uz muzika reiktu moketi - naujiena. Bet jei buvo irasyta meniu,tai paciu turistu zioplumas.

na na

na na portretas
Italai, o nemoka itališkai. Juokinga ir tiek.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių