Vairuotojų gudrybės: kaip perjungti šviesoforo šviesą iš raudonos į žalią?

  • Teksto dydis:

Kam patinka kiurksoti nesibaigiančiose automobilių eilėse priešais raudoną šviesoforo signalą. Ar įmanoma ką nors pakeisti? Yra pora dalykų, kuriuos galima bent jau išmėginti.

„Youtube“ kanalo „SciShow“ kūrybinė grupė aiškina, kad šviesoforo signalus perjunginėjant iš raudonos spalvos į žalią, svarbiausi yra du parametrai. Jei šviesoforo signalai junginėjami pagal laiko trukmę, vairuotojui nelieka nieko kito, tik sutelkti kantrybę ir laukti.

Tačiau yra ir šviesoforų, kurie veikia vadovaudamiesi aplink sankryžą įrengtais jutikliais. Štai čia galimybių šį bei tą pakeisti jau yra.

Du dažniausi jutiklių tipai – vaido kameros ir indukcinės kilpos. Vaizdo kameros fiksuoja, kur yra jūsų automobilis.

Tad jei pariedėsite šiek tiek į priekį, veikiausiai būsite pastebėtas vaizdo kameros, o informacija apie jūsų lūkuriavimą prie sankryžos bus persiųsta eismo srauto reguliavimo sistemai.

Indukcinės kilpos (įprastai jos įrengiamos po kelio danga) eismo srauto reguliavimo sistemai siunčia elektros srovės signalą. Automobiliui sustojus virš tokios kilpos, sistema informuojama, kad ties sankryža yra laukiančiųjų.

Žinoma, eismo piko metu šie triukai mažai gelbės. Tačiau jei „išmanieji“ šviesoforai raudonai šviečia ir jus stabdo naktį ar tokiu laiku, kai gatvės tuščios, šiuos veiksmus išmėginti tikrai verta. O jei užtaikėte ant automatinio ar beviltiškai „išmanaus“ šviesoforo – kantrybės, kantrybės ir dar kartą kantrybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Štai ir išlindo Jūsų tobulybė. Naktimis kantriai laukti prie raudono šviesoforo. Pamenu dirbant VAI-GAI, kai buvo 2 šviesoforai, tai rankiniu būdu nakčiai milicininkas budėjęs tame poste atatinkamą valandą išjungdavo ir ryte anksti įjungdavo. Dabar naktį kantriai laukite.

aha

aha portretas
Asmeniškai aš per "raudoną" meldžiuosi šviesoforo dievui Petrui (veiksmingiausia), nes Vaido kameros kažkaip neveikia.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių