Unikalus jūros vėžių gaudytojo laimikis – gyvas mėlynasis omaras

  • Teksto dydis:

Dar įstabiau tai, kad mėlynos spalvos egzempliorių iš gelmių ištraukė ne vieną – iš viso į jo tinklus įsigudrino patekti net du tokie nežemiški sutvėrimai. Pamatyti tokį sutvėrimą per savo gyvenimą – mažesni nei loterijoje laimėti aukso puodą.

O čia žvejui į tinklus papuolė visi du mėlyni „aukso puodai“.

Specialistų teigimu, galimybė, jog kada nors pavyks pagauti mėlynąjį omarą, prilygsta vienam iš 2 mln. Tačiau omarų gaudytojui Wayne'ui Nickersonui iš JAV fortūna ne tik davė, bet dar ir drėbtelėjo – vyrukas įsigudrino pagauti du tokius gražuolius.

Pirmą kartą mėlynasis omaras jo tinkluose suspurdėjo 1990 m. Dar kartą šį nepaprastai retą laimikį ištraukė praėjusį pirmadienį.

„Jis buvo toks nuostabiai mėlynas – mėlynesnis už hortenzijos žiedus, – „The Boston Globe“ pasakojo omarų gaudytojas. – Jis net švytėjo iš mėlynumo.“

Pastarasis egzempliorius išskirtinis ne tik dėl savo mėlynumo, bet ir dėl dydžio – svėrė jis kone visą kilogramą. Stebėtina, kaip jo – tokio spalvingo ir ryškaus – iki šiol nesumedžiojo plėšrūnai.

W. Nickersonas pakrikštijo savo laimikį Bleu. Žvejas parplukdė jį į krantą ir pirmiausia parodė būriui vaikų, kurie kaip tik plaukė ekskursijoje „The Lobster Tales“ (Omaro nuotykiai). Vėliau Bleu buvo panardintas į saugų akvariumą ir laukia, ar Naujosios Anglijos akvariumų muziejus ras jam naujus nuolatinius namus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių