Tailando vėliavos spalvų žuvelė gaidukas parduota už rekordinę sumą

  • Teksto dydis:

Tailando vėliavos spalvų žuvelė gaidukas interneto aukcione buvo nupirkta už rekordinę 53 500 batų (1 430 eurų) sumą ir tapo brangiausiu kada nors parduotu gaiduku.

Gaiduko su mėlynomis, raudonomis ir baltomis horizontaliomis juostomis, atkartojančiomis Tailando vėliavos piešinį, nuotraukos internete išplito augintojui Kachenui Worachai (Kačenui Voračajui) paskelbus jas privačiame šių karingo būdo žuvelių aukcione feisbuke.

Ketvirtadienį 40 metų Kachenas Worachai sakė tikėjęsis, kad kas nors nupirks žuvelę už kelis tūkstančius batų, bet buvo sukrėstas, kai siūlomos sumos antrą aukciono dieną pasiekė 10 000 batų.

„Niekada nesitikėjau, kad mano žuvis bus parduota už tokią kainą“, – sakė šis maisto ir buities prekių parduotuvės savininkas, kuriam gaidukų veisimas tėra laisvalaikio pomėgis. Žuvelės nuotraukas jis paskelbė lapkričio 6 dieną, pradine kaina nurodydamas 99 batus, o aukcioną užbaigė lapkričio 8-ąją.

Ir anksčiau būdavo stengiamasi išvesti Tailando vėliavos piešinio gaidukus – deja, nesėkmingai.

Ankstesnė didžiausia už gaiduką sumokėta suma buvo 23 500 batų.

„Tikimybė išauginti žuvelę su tiksliu vėliavos piešiniu yra maždaug viena iš 100 tūkstančių, – sakė K. Worachai. – Labai daug žmonių bandė išvesti (žuveles) su Tailando vėliavos spalvomis. Man tikrai pasisekė“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių