Surūkius skorpioną smegenis žalojanti ekstazė tęsiasi 10 valandų

  • Teksto dydis:

Skorpionai daugeliui žmonių tikrai neatrodo mieliausi padarai pasaulyje. Jei kur nors pasaulyje tektų su vienu skorpionu susidurti, vidinis instinktas lieptų vengti šio gyvio. Tačiau Azijos pietuose yra žmonių, kurie skorpionų ne tik nevengia, bet juos ir rūko.

Tai – didelė problema Pakistane. Žmonės rūko negyvus skorpionus siekdami apsvaigti. Skorpionų rūkymas sukelia narkotinę priklausomybę ir iš esmės yra žalingas sveikatai, tačiau Pakistane ir Afganistane narkomanų, kurie rūko skorpionus, yra nemažai. Narkomanai gaudo skorpionus, juos nugalabija ir išdžiovina saulėje. Kiti gyvus skorpionus meta ant karštų anglių ir juos palieka, kol jie visiškai sudžiūsta. Tuomet negyvas skorpionas padegamas, o narkomanai stengiasi įkvėpti kuo daugiau nuo nuodingo gyvio kylančių dūmų.

Būtent skorpiono nuodai yra tai, kas taip masina Pakistano bei Afganistano narkomanus. Tie, kurie jau yra pripratę prie skorpiono poveikio, skorpioną pradeda rūkyti nuo uodegos, kurioje ir yra didžiausia nuodų koncentracija. Bet jei rūkoma tik uodega, ji yra susmulkinama ir sumaišoma su tabaku arba hašišu. Teigiama, kad skorpiono dūmai yra saldūs, bet pasižymi nepakeliama smarve.

Koks šio narkotiko poveikis? Teigiama, kad apsirūkęs žmogus išlieka budrus, tačiau sutrinka jo koordinacija, veidas iš karto parausta ir jam prasideda haliucinacijos. Blogiausia tai, kad narkotikų poveikis tęsiasi net dešimt valandų. Pirmas šešias valandas narkomaną kamuoja skausmai, tačiau vėliau jis nugrimzta į ekstazės būseną, dėl kurios, kaip teigiama, skorpionus rūkyti užsimano vis daugiau žmonių. Tikriausiai nieko nenustebins, kad mokslininkai teigia, jog rūkyti nuodus nėra protinga – jie neigiamai veikia žmogaus sveikatą ir ypač žaloja smegenis.

Narkomanus šiose šalyse vilioja ne tik 10 valandų trunkantis apsvaigimas, bet ir maža skorpionų kaina. Nemažai narkomanų už juos apskritai nemoka, o juos medžioja patys. Kartais naudojami ir rasti jau nebegyvi skorpionai, pavyzdžiui, žuvę ant kelio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių