Suomijoje karines pratybas salos gyventojai palaikė tikra priešo invazija

  • Teksto dydis:

Suomijos ginkluotųjų pajėgų veiksmai sukėlė paniką vienoje šios šalies salų, kurios gyventojai naktines pratybas palaikė tikru priešiškų jėgų įsiveržimu.

Kamsholmeno salos gyventojas Bjarne Winbergas (Bjarnė Vinbvergas) pamatė, kaip netoli jo namo priplaukė didelė valtis, iš kurios išsilaipino grupė uniformuotų vyrų, nešinų kuprinėmis ir tartum ginklais, rašo laikraštis „Ilta-Sanomat“.

Kai toji grupė sulindo į mišką, ponas Winbergas šoko į savo valtį, spruko iš salos ir informavo gelbėjimo ir avarines tarnybas. „Žinoma, aš išsigandau“, – prisipažino jis laikraščio redakcijai.

Galiausiai paaiškėjo, kad praėjusią savaitę buvęs netikėtas naktinis vizitas buvo karinių pratybų dalis. Tik lieka nežinoma, ar tikrai Kamsholmenas buvo įtrauktas į pratybų zoną.

Pasak vietinio laikraščio „Ostnyland“, gynybos ministerijos atstovas sakęs, kad ši sala nebuvo numatyta pratyboms, o kituose pranešimuose sakoma, kad pratybų rengėjai tiesiog užmiršo apie jas pranešti gyventojams.

Tačiau saliečiai sulaukė ir šiokios tokios paguodos. Pasak „Ostnyland“, kavos rūšis „Gevalia“ buvo reklamuojama kaip geriausia, sutikus „nelauktų svečių“. Tad dabar šią kavą reklamavusi bendrovė pažadėjo atsiųsti šios „Gevalia“ kavos bet kam kas „turėjo nelauktų karinių svečių“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių