Studentas 60 valandų praleido urve, nes jį pamiršo kiti grupės nariai

  • Teksto dydis:

60 valandų urve pietų Indianoje įstrigęs devyniolikmetis sako, kad jis džiaugiasi likęs gyvas.

Indianos universiteto pirmakursis Lukas Cavaras (Lukas Kavaras) dalyvavo ekskursijoje į Sulivano urvą esantį apie 16 km nuo Blumingtono miesto, kai sekmadienio popietę atsiskyrė nuo kitų dvylikos universiteto speleologijos klubo narių.

Kai L.Cavaras pagaliau pasiekė urvo angą pamatė, kad klubo nariai, nežinodami, kad jis vis dar viduje, užrakino vartus. L.Cavaro telefonas neturėjo ryšio ir jis valandų valandas šaukė, tikėdamasis, kad jį išgirs pro šalį važiuojantys vairuotojai.

„Man prireikė kiek laiko susitvarkyti su savo emocijomis ir pradėti mąstyti analitiškai ir praktiškai, atrasti būdą išgyventi“, – dvi dienos po to kai buvo išgelbėtas sakė L.Cavaras.

Blumingtone gyvenantis vaikinas, kurio tėvai yra Indianos universiteto lingvistikos profesoriai, mėgino spyną atrakinti su sąvaržėlę, tačiau jam nepavyko.

Apsirengęs lengvais rūbais, apsiavęs žygiavimo batais ir mūvėdamas šalmą, L.Cavaras dar su savimi turėjo plastikinį maišelį, popierėlius nuo dviejų batonėlių, du tuščius vandens buteliukus, mobilųjį telefoną ir piniginę. Batonėlių popierėlius jis panaudojo rinkti drėgmei ir į vandens butelius rinko lietaus vandenį bei sėmė vandenį iš balų urve.

Mėgindamas numalšinti troškulį L.Cavaras taip pat laižė urvo uolas, o dėl alkio jis net svarstė prisirinkti po urvą lakstančių vabzdžių, bet jų vis dėlto nevalgė.

Kai jo tėvai universiteto policijai pranešė apie dingusį jų sūnų, vienas L.Cavaro mokyklos draugų universiteto speleologijos klubo prezidentui pasakė, kad L.Cavaras dingęs.

Du klubo vadovai vėlyvą antradienį iš karto grįžo prie urvo, kai mašinoje, kuria klubo nariai sekmadienį važiavo į urvus rado paliktų drabužių. Jie L.Cavarą rado nesužeistą ir miegantį už užrakintų vartų.

„Aš labai džiaugiuosi, kad likau gyvas. Atrodo tarsi būčiau antrą kartą gimęs“, – sakė L.Cavaras, ketvirtadienį grįžęs į paskaitas ir artimiausiu metu neplanuojantis dar vienos ekskursijos į urvus.

Indianos universiteto studentų organizacijų internetiniame tinklalapyje paskelbtoje žinutėje speleologijos klubo prezidentas sako, kad nebuvo laikomasi „griežtų klubo taisyklių“, skaičiuojant ekskursijos į urvą dalyvius.

„Mūsų vadovai nesilaikė saugumo taisyklių“, – rašoma žinutėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių