Skraidančios katės neužteko – menininkas sugalvojo į orą pakelti... karvę

  • Teksto dydis:

Olandų išradėjas ir menininkas Bartas Jansenas, visame pasaulyje išgarsėjęs po to, kai savo mirusią katę Orville pavertė bepilote skraidykle. Tačiau tuo jis neapsiribojo – neseniai paviešino naują savo idėją.

Jis į orą sumanė pakelti... karvę. Į kurią galėtų pats įlipti.

„Niekada nenumanau, ko imsiuosi toliau, bet puikiai žinau, kad mes visada norėjome susikurti sraigtasparnį sau patiems. Tokį, kuriame galėtume tilpti.

Mes svarstėme sukurti tokį aparatą, kuriame galėtum tiesiog atsisėsti ir skristi. Jei kilsiu į orą, tai tik kažkuo keistu, – sakė B. Jansenas. – Taigi mes galvojome apie gyvūnus, kurie būtų būtų pakankamai dideli, kad juose tilptume. Šiuo metu svarstome apie karvę.“

B. Jansenas mirusius gyvūnus kolekcionuoja nuo 2007 metų. Jis pramoko iškamšų gamybos, taigi pats pasigamina savo radinių iškamšas ir tik susidūręs su keblumais kreipiasi į profesionalus.

Menininku save vadinantys vyras skraidančius aparatus yra pagaminęs iš katės, žiurkės, ryklio ir stručio, o barsuką yra pavertęs povandeniniu laivu.

„Įdomiausia tai, kad prieš pradėdami niekada nežinome, kas iš to išeis“, – sakė jis.

Keisti menininko projektai sulaukia ir kritikos. Tačiau B. Janseno tai pernelyg nejaudina: „Nežinau, kas yra tie žmonės, kurie skundžiasi internete. Turiu dešimt kaimynų ir visiems tai patinka“, – sakė menininkas. Vyras sulaukia ir kitų žmonių prašymų paversti jų mirusius gyvūnus skraidančiais aparatais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

egis

egis portretas
tuoj pradesim ir zmoniu iskamsas skraidyti :D pasaulis crazy darosi.

nuopusa

nuopusa portretas
Gera darba padarytu, i ora pakeles koki premjera ar visu sumautu partiju pirmininkus. Be atgalinio bilieto. O cia skraidina ir taip laimingus padarus. Ir fotkes kooookios butu.

vartotojas

vartotojas portretas
tegu zmogu pakelia i ora, ka ce skriuadziat nekaltus gyvunelius
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių