Šiurpus kinų paprotys: sulaikytas vyras krepšyje nešėsi žmogaus rankas

  • Teksto dydis:

Vienoje Kinijos autobusų stotyje buvo sustabdytas vyras, kuomet apsaugos darbuotojai pastebėjo, kad jo krepšyje yra žmogaus rankos. Pašiurpę apsaugininkai negalėjo patikėti tuo, ką mato rentgeno aparato ekrane, tačiau vėliau paaiškėjo, kad tai – tik dar viena kasdieniška Kinijos istorija. Kodėl su tikromis žmogaus rankomis keliaujantis vyras didelių problemų neturės?

Žmogus įeina į autobusų stotį, įprastai padeda savo krepšį ant konvejerio, palaukia jo išvažiuojančio iš rentgeno aparato ir lyg niekur nieko nueina. Jis neatrodo įtartinai, yra visai ramus ir nerodo jokio nerimo ar susijaudinimo dėl to, kad jo krepšio turinį ką tik pamatė apsaugos darbuotojai. Tačiau šie labai išsigando ekrane pamatę nupjautas žmogaus rankas.

Negalėdami patikėti tuo ką mato jie vyrą sulaikė, norėdami išsiaiškinti, kas jo krepšyje iš tikrųjų, tačiau nusivedus jį į apsaugos postą ir krepšį atidžiai patikrinus paaiškėjo, kad akys jų neapgavo – čia išties buvo tikrų tikriausios nupjautos žmogaus rankos.

Pagal seną kinų paprotį, žmogus turi būti palaidotas su visomis savo kūno dalimis.

Ką pamatytumėte, jei būtumėte apsaugos darbuotojų vietoje? Žinoma, ir jie pagalvojo apie blogiausia – arba tai kažkokios prekybos žmogaus kūno dalimis atvejis, arba šis vyras yra psichiškai nestabilus žmogžudys. O galbūt jis net nežinojo, kas yra jo krepšyje, todėl toks atsipalaidavęs ir vaikščiojo didžiulėje autobusų stotyje? Ne, visgi, jokio kriminalo čia nėra ir jis tikrai žinojo, kad vežasi rankas. Tačiau viskas vyko pagal kinų papročius.

Šio žmogaus brolis pateko į incidentą, kurio metu prisilietė prie elektros laidų. Jis buvo stipriai sužeistas, o rankos buvo taip apdegintos, kad jų išgelbėti gydytojai nebepajėgė. Daugelyje šalių amputuotos rankos būtų sudeginamos kaip medicininė atlieka, tačiau šio vyro brolis paprašė jas atiduoti jam, ir ligoninė šį prašymą įvykdė. Vyras susipakavo rankas į krepšį ir atsisveikinęs su broliu iškeliavo į gimtąjį kaimą.

Tai – senas kinų paprotys. Vyras vežėsi rankas namo, kur ketino jas saugoti iki brolio mirties. Pagal seną kinų paprotį, žmogus turi būti palaidotas su visomis savo kūno dalimis. Šiais laikais mažai kas šio papročio laikosi – tiesiog per daug problemų. Bet atsidavęs brolis nusprendė rankas išsaugoti.

Tai ar į didelę bėdą jis pateko? Ne. Nors apsauga jį sustabdė ir patikrino jo bagažą, vėliau jis buvo paleistas. Apsaugos darbuotojai paskambino į ligoninę, patikrino vyro dėstomos istorijos faktus ir daugiau priekaištų neturėjo. Tačiau tęsti kelionės su žmogaus rankomis krepšyje taip pat nebuvo leidžiama – tam reikės specialaus leidimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių