Siūloma už 10 svarų pamėginti laimėti vilą Prancūzijoje

  • Teksto dydis:

Didžiojoje Britanijoje ketvirtadienį prasidėjo loterija, kurios prizas – 1,7 mln. eurų vertės vila Prancūzijoje, o bilietai tekainuoja 10 svarų (11 eurų).

Britų filantropė Ruth Philips (Rut Filips) nusprendė paaukoti labdarai visą pelną iš jos 13 hektarų sklype pastatytos devynis miegamuosius ir baseiną turinčios vilos pardavimo.

Dalyviai turi gyventi Anglijoje, Škotijoje ar Velse ir pasirinkti dviejų prancūziškų frazių teisingą vertimą: „les carottes sont cuites“ ir „ca ne casse pas trois pattes a un canard“.

10 svarų kainuojantys bilietai parduodami svetainėje www.winafrenchchateau.co.uk. Už gautus pinigus R. Philips ketina statyti prieinamą būstą, nekenkiantį aplinkai.

Be to, 5 proc. pajamų iš bilietų pardavimo bus paaukoti pietvakarių Anglijos Kornvalio mieste įsikūrusiai labdaros organizacijai „St Petroc's Society“, kuri rūpinasi benamiais.

Likusį pelno dalis bus skirta R. Philips valdomai bendruomenės interesus ginančiai įmonei „The Eco Village Development Company“, statančiai itin pigius namus, neprijungiamus prie bendrų komunalinių tinklų.

„Prieinamas būstas yra vienas iš mano pagrindinių interesų, nes esu įsitikinusi, kad kiekvienas turi teisę į namus“, – laikraščiui „Daily Mail“ teigė filantropė.

„Šiandien žmonės negali sau leisti namų dėl itin aukštų kainų“, – pridūrė ji.

„Tai yra vienas iš sprendimų. Komplektinius namus galima surinkti per savaitę ir gali kainuoti mažiau nei 10 proc. namo Jungtinėje Karalystėje vidutinės kainos“, – aiškino ji.

Konkurso svetainėje rašoma, kad loterijon paleista visiškai renovuota vila yra rytiniame Prancūzijos departamente Dordonėje. Pastate yra daugybė autentiškų antikvarinių daiktų, jaukių baldų ir atvirų židinių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių