Septynmetį berniuką Australijos miškuose išgelbėjo kengūra

  • Teksto dydis:

Septynerių metų berniukas Simonas Krugeris, praleidęs naktį Australijos miškuose, teigia, kad jį išgelbėjo draugiška kengūra, jam neleidusi pernakt sušalti. Kaip praneša indianexpress.com, berniukas paklydo miške stovyklaudamas gamtoje su tėvais viename Australijos saugomų parkų, pietų Adelaidėje.

Berniukas, rinkdamas gėlių puokštę mamai, nuklydo gilyn į parko teritoriją ir pasimetė. Treehugger.com rašo, kad išsigandę tėvai išsikvietė paieškos komandą ir pernakt vaiko ieškojo, bet jų pastangos buvo bevaisės.

Vėliau surastas vaikas pasakojo, kad jam pernakt nesušalti padėjo miške sutikta draugiška kengūra.

Pasak Simono, sutikęs kengūrą, šiai sušėrė surinktą laukinių gėlių puokštę. Gyvūnas prigulė šalia vaiko ir užmigo, pernakt vaiką šildydamas savo kūno šiluma.

Ne daugiau kaip 24 valandoms praėjus nuo berniuko dingimo, į paiešką įsijungė sraigtasparnis, kurio dėka ir pavyko surasti paklydusį septynmetį. Vaiko mama teigia tikinti vaiko istorija, kad jį išgelbėjo kengūra. Ji netgi sako iš kvapo užuodusi šio gyvūno kvapą: „ Tai yra stebuklas, nes kai aš pauosčiau vaiko švarkelį, jame buvo įsismelkęs kengūros ir miško kvapai“, - 7News žurnalistams sakė Linda Kruger, septynmečio Simono mama.

Sunku pasakyti, ar vaiko nupasakotas kengūros draugiškumas gali būti realus – galbūt tai tik begalinė mažamečio fantazija, tačiau tokių istorijų, kai kengūros padeda žmonėms, yra ir daugiau.

2003 m. Australijoje, netoli Melburno vietinių išauginta kengūra (šeima rado kengūros jauniklį, paliktą motinos ir priėmė savo globon) po penkerių metų išgelbėjo vieno iš ją priglobusių žmonių gyvybę. Vyras savo namų teritorijoje iškrito nuo medžio šakos ir buvo praradęs sąmonę, o į pagalbą atskubėjusi kengūra savo specifiniu skleidžiamu garsu kelių šimtų metrų teritorijoje sugebėjo prisikviesti pagalbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių