Rusijos Sibire parduodamo namo kieme rastas išsekęs liūtas

  • Teksto dydis:

Rusijos Sibire netoli Irkutsko miesto parduodamo vieno nuosavo namo kieme šią savaitę buvo rastas išsekęs liūtas, kurio šeimininkas, anot kaimynų, išvyko į savo gimtinę Uzbekistaną.

Liūtą ketvirtadienį iš Smolenščinos kaime esančio namo kiemo išsivežė gyvūnų prieglaudos „K-9“ darbuotojai, naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė šios organizacijos vadovas Viačeslavas Slavinas. 

„Mums paskambino vietos gyventojai ir paprašė išgelbėti liūtą, staugiantį iš bado vieno iš namų kieme. Susisiekėme su vietos valdžia ir įgaliotiniu, kurie patvirtino šią informaciją ir sutiko mums padėti išgabenti gyvūną," - sakė jis.  

Pasak V. Slavino, labai išsekęs jaunas liūtas buvo kieme įrengtame šaltame voljere, užremtame paprasčiausia lazda. 

„Kaimynai pasakojo, kad liūto šeimininkas išlošė jį kortomis, o neseniai išvyko į gimtinę Uzbekistane. Namas parduodamas. Iš pradžių liūtą ateidavo pašerti šeimininko pažįstamas, tačiau pastarąsias keturias dienas jis nepasirodė, ir alkano gyvūno riaumojimas ir inkštimas pradėjo trukdyti kaimyninių namų gyventojams," – sakė veislyno vadovas.

Nežinia iš kur Irkutske atsiradęs liūtas buvo smarkiai išsekęs.

„Žvėriui maždaug pusantrų metų, bet jis sveria dukart mažiau nei norma ir keturiskart mažiau nei mūsų veislyne jau gyvenančios liūtės. Dabar jį gydysime ir atšersime. Liūtas pas mus bus laikomas pusę metų, o po to, jei neatsiras šeimininkas, spręsime, ar pasilikti jį sau, ar perduoti kokiam nors zoologijos sodui," – sakė V. Slavinas.

Veislyno vadovas taip pat pažymėjo, kad liūto išlaikymas brangiai kainuoja – žvėris kasdien turi suėsti mažiausiai 5 kg mėsos.


Šiame straipsnyje: liūtasSibirasišsekęs liūtas

NAUJAUSI KOMENTARAI

sanciu,,kibiras,,

sanciu,,kibiras,, portretas
Gersi kad ne CC 20,AR atomine bomba
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių