Rusijoje nufilmuotas mįslingas žybsnis davė peno sąmokslo teorijoms

  • Teksto dydis:

Mįslingas „ugnies kamuolys“, nufilmuotas mėgėjiškuose vaizdo įrašuose Rusijos Uralo regione, tapo interneto sensacija ir davė peno visokiausioms teorijoms – kad to žybsnio priežastis galėjo būti krintantis meteoras, ateivių apsilankymas arba kariuomenės vykdomas nurašytų sprogmenų naikinimas.

Viename naktį nufilmuotame vaizdo įraše matoma, kaip danguje įsižiebia raudona pašvaistė, kuri tampa vis ryškesnė, bet po kelių sekundžių užgęsta.

Didžiulio populiarumo internete sulaukė vaizdo įrašai, kuriuose tas žybsnis buvo nufilmuotas nuo plento ir per daugiabučio langą. Portale „Youtube“ jie buvo peržiūrėti daugiau negu 700 tūkst. kartų, taip pat sulaukė komentarų Rusijos nacionalinėje televizijoje.

Ryški pašvaistė, penktadienio vakarą nufilmuota netoli Režo miesto Sverdlovsko srityje, už maždaug 1,5 tūkst. kilometrų į rytus nuo Maskvos, buvo „panaši į atominį sprogimą“, sakoma televizijos „Rossija 24“ trečiadienį parodytame reportaže.

Praeitų metų vasarį kaimyniniame Čeliabinsko regione stambus meteoritas švytėdamas pralėkė dangumi ir sprogo į daugybę skeveldrų, o jo sukelta smūginė banga apgadino daugybę pastatų ir sužeidė per tūkstantį žmonių.

Viename automobilio vaizdo registratoriumi nufilmuotame įraše matoma, kad pašvaistė atrodo kylanti nuo žemės, o meteoritų tyrėjas Viktoras Grochovskis duodamas interviu televizijai sakė „abejojantis teorijomis apie meteoritą“.

Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija pareiškė, kad tame regione neužfiksuota jokių incidentų.

„Mūsų regione nebuvo jokių nelaimingų atsitikimų, incidentų arba katastrofų“, – ministerijos departamento Sverdlovsko srityje atstovė Natalija Zyrianova trečiadienį sakė „Rossija 24“.

Vietos naujienų portalas nuvyko į tikėtiną žybsnio vietą ir nustatė, kad ten yra uždara zona, kurioje naikinami pasenę šaudmenys iš vienos armijos bazės.

E1 citavo karybos ekspertus, kurie sakė, kad ta pašvaistė galėjo susidaryti naikinant pasenusį paraką, nors tokia operacija turėtų būti atliekama tik dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių