Rio de Žaneiro maratone varžysis identiškos estų trynukės

  • Teksto dydis:

Trys seserys iš Estijos pateks į istoriją per Rio de Žaneiro olimpiadą vien dėl savo dalyvavimo, nes jos bus pirmosios identiškos trynukės, kurios vienu metu varžysis dėl olimpinio aukso.

30-metės seserys Luik – Leila, Liina (Lyna) ir Lily (Lili) – daug nuveikė nuo savo karjeros bėgimo rungtyse pradžios. Vaikystėje jos taip pat daug sportavo, šoko, plaukiojo.

„Žinome, kad patekome į Rio de Žaneirą, bet tikrasis jaudulys ir laukimas apims kai mes ten nuvyksime“, – sakė Leila, gimusi pirmoji iš seserų.

Kalbėdamos savo gimtajame Tartu mieste Estijos rytuose, trynukės sakė, kad jos visada stengiasi palaikyti viena kitą.

„Nėra jokio viršininko – esame komanda ir viską aptariame bei sprendžiame kartu“, – naujienų agentūrai AFP sakė Lily.

„Esame gimę po Svarstyklių ženklu, todėl daug galvojame, kol apsisprendžiame“, – pridūrė ji.

Visos trys seserys – mėlynakės ir šviesiaplaukės – nesiskiria išvaizda, bet kiekviena iš jų pasižymi savitu bėgimo stiliumi.

„Kai jos bėga trise, galiu lengvai jas atskirti“, – sakė trynukių treneris Harry Lembergas (Haris Lembergas), nuo pat pradžių vadovavęs jų sportinei karjerai.

Nors asmeninis trynukių maratono bėgimo rekordas (2 val. 37 min.) priklauso Leilai, H.Lembergas sakė, kad Liina šiuo metu yra geriausios formos.

„Būtų gerai, jeigu jos galėtų bėgti kartu didžiąją distancijos dalį, bet, deja, jos ne visada būna vienodai pasiruošusios ir negali bėgti tuo pačiu tempu, – treneris aiškino AFP. – Mano nuomone, būtų idealu, jeigu jos bėgtų kartu, bet, žinoma, jos visada lenktyniauja.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių