Reta pokemonų kortelė parduota už rekordinę 54 970 dolerių sumą

  • Teksto dydis:

Itin reta pokemonų žaidimo kortelė – „Pikachu Illustrator“ – aukcione buvo nupirkta už rekordinę 54 970 dolerių (51 773 eurų) sumą, pirmadienį paskelbė aukciono organizatoriai.

Dalase įsikūrę „Heritage Auctions“ nurodė, kad buvo išspausdintos tik 39 tokios kortelės ir kad viena jų, šeštadienį parduota aukcione Beverli Hilse, iškeliavo pas Honkonge gyvenantį kolekcininką, kurio pavardė neskelbiama.

„Ši kortelė „Pikachu Illustrator“ 1998 metų sausį buvo įteikta konkurso „CoroCoro Comic Illustration“ laimėtojams“, – naujienų agentūrai AFP sakė „Heritage Auctions“ atstovas Michaelas Halperinas (Maiklas Halperinas).

Pasak jo, yra žinoma, kad tik 10 šių kortelių yra puikios būklės. Kiek jų turi privatūs savininkai, neaišku.

Minima „Pikachu Illustrator“ pirmą kartą buvo parduota šio amžiaus pradžioje, už maždaug 23 tūkst. dolerių (21,7 tūkst. eurų), sakė M. Halperinas.

Šią kortelę, kurią kolekcininkai laiko vertingiausia pokemonų kortele, sukūrė Atsuko Nishida (Acuko Nišida), viena pagrindinių pokemonų iliustratorių.

Kortelėje pavaizduotas gerbėjų mėgstamas geltonas, į graužiką panašus pokemonas Pikaču, laikantis, kaip atrodo, piešimo priemones.

Aukcionui ją pateikė privatus kolekcininkas iš Jungtinių Valstijų, išpopuliarėjus papildytosios realybės žaidimui „Pokemon Go“, kurio programėle aktyviai naudojasi daugiau kaip 20 mln. vartotojų.

M. Halperinas sakė, kad pardavėjas, kuriam – dvidešimt keleri metai ir kuris nenorėjo skelbti savo pavardės, pokemonų korteles pradėjo kolekcionuoti paauglystėje.

Pokemonų fenomenas atsirado Japonijoje, kai 1996 metais bendrovė „Nintendo“ sukūrė kompiuterinį žaidimą su šiais žvėriukais. Vėliau jie tapo pasauline sensacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių