Sunkiausia pasaulio moteris sveria pusę tonos

  • Teksto dydis:

Sunkiausia pasaulio moterimi laikoma egiptietė galės išskristi į Indiją svorio mažinimo operacijai šeštadienį, šalies užsienio reikalų ministrui pasirūpinus jos viza.

500 kg sverianti 36-erių metų Eman Ahmed Abd El Aty ankstų šeštadienio rytą turėtų atvykti į Indijos finansinę sostinę Mumbajų, sakoma jos gydytojo Muffazalo Lakdawala (Mufazalo Lakdavalos) pranešime.

Moteris skris specialiai jai pritaikytu laineriu „Airbus“ ir iš karto bus nuvežta į Mumbajaus „Saifee“ ligoninę, nurodoma jame.

„Ruošiant ją (Eman) skrydžiui, pastarąsias dešimt dienų Egipte dirbo gydytojų komanda“, – sakė M. Lukdawala.

Praėjusį spalį į šį gydytoją kreipėsi E. Abd El Aty sesuo, prašydama skubiai apžiūrėti jos seserį.

Serga dramblige

Jos artimieji gydytojui sakė, kad dar vaikystėje mergaitei buvo diagnozuota dramblialigė, dėl kurios labai ištino galūnės ir ji beveik nustojo vaikščioti.

Vėliau E. Abd El Aty patyrė insultą, buvo visai prikaustyta prie patalo, paskui susirgo cukralige, ją pradėjo kankinti aukštas kraujospūdis ir miego apnėja.

Sužinojęs apie šią pacientę M. Lakdawala pasisiūlė jai atlikti nemokamą operaciją.

Tačiau kilus problemų dėl vizos pacientei išdavimo, gruodžio mėnesį gydytojas kreipėsi pagalbos į Indijos užsienio reikalų ministrę Sushma Swaraj (Sušma Svaradž) socialiniame tinkle „Twitter“.

Kaip tik tuo metu S. Swaraj gulėjo ligoninėje laukdama inksto persodinimo operacijos, tačiau iš karto pažadėjo padėti.

Atsisakė skraidinti

E. Abd El Aty teko ilgai laukti, kadangi nė vienos oro linijos nenorėjo jos skraidinti iš Egipto į Indiją, bijodamos, kad gali pablogėti šios keleivės sveikata.

“Eman transportavimas į Mumbajų yra sunki užduotis, turint galvoje jos sudėtingą atvejį, kadangi ji yra didelės rizikos pacientė. Ji nejudėjo ir nebuvo išėjusi iš namų pastaruosius 25 metus“, – sakė chirurgas.

Jeigu E. Abd El Aty kūno svorį patvirtins medikai, ji oficialiai taps sunkiausia gyvenančia pasaulio moterimi, aplenkusia 291 kg sveriančią Pauline Potter (Poliną Poter) iš JAV.

Bariatrinė skrandžio mažinimo operacija yra atliekama nutukusiems žmonėms.

Tokios operacijos populiarios Indijoje, kurios miestų gyventojai vis dažniau susiduria su nutukimo problema.

Šalyje klesti medicininis turizmas, nes kokybiškos operacijos ten yra atliekamos už gana patrauklią kainą, lyginant su Vakarų šalimis, ir nėra laukiančiųjų eilių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytasb

Vytasb portretas
Gerokai pavėluota,bet jeigu yra galimybė kažką daryti,negu nedaryti nieko.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių