Popiežius Pranciškus smerkia „raupsus“ Vatikane

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus antradienį duodamas interviu pasmerkė "raupsus" Vatikane ir sakė, kad pontifikatas yra "pernelyg Vatikanocentriškas", be to, atskleidė, kad trumpai galvojo atmesti paskyrimą popiežiumi.

Rengdamasis pirmam susitikimui su kardinolų grupe, kurį sušaukė siekdamas patarimų reformų klausimais, popiežius interviu Italijos dienraščiui "La Repubblica" taip pat paragino Bažnyčią labiau bendrauti su šiuolaikiniu pasauliu.

"Bažnyčios lyderiai dažnai būdavo narcizai, kuriems pataikaudavo ... jų dvariškiai. Šis dvaras yra pontifikato raupsai", - sakė Pranciškus.
Be to, Šventasis Sostas yra "pernelyg Vatikanocentriškas", teigė jis.

Pranciškus taip pat papasakojo, kad trumpai svarstė galimybes pasakyti "ne", kai kiti kardinolai kovo mėnesį per istorinę konklavą Siksto koplyčioje išrinko jį popiežiumi.

"Prieš sutikdamas paklausiau, ar galiu kelioms minutėms išeiti į kambarį greta salės su balkonu į aikštę ... Jutau didelį nerimą, - sakė jis. - Užsimerkiau ir visos mintys dingo. Net ta apie atsisakymą sutikti su paskyrimu. Vienu metu mane užpildė didi šviesa. Tai tetruko akimirką, bet man atrodė, kad labai ilgai".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių